Ισχυρή άνοδος του τουρισμού στην Τουρκία το 2018

Σε πόλο έλξης Γερμανών τουριστών έχει καταστεί η Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας, οι καλοκαιρινές κρατήσεις που έγιναν από τις αρχές του τρέχοντος έτους δείχνουν ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών επισκεπτών.

Από την έρευνα της εταιρείας ερευνών GfK (με έδρα τη Νυρεμβέργη) προκύπτει, επίσης, ότι στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών βρίσκεται το νησί της Μαγιόρκα, καθώς και ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις πακέτων για την τουρκική αγορά, φέτος, έχουν «εκτοξευθεί» κατά 58%, αποδεικνύοντας την αυξανόμενη ζήτηση για διακοπές στην Αττάλεια, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Η Τουρκία γιορτάζει, φέτος, την επάνοδό της» αναφέρει η GfK, προσθέτοντας ότι η ισχυρή ζήτηση για προορισμούς στην Τουρκία αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, η Τουρκία σχεδιάζει να προσελκύσει περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια Γερμανούς τουρίστες στη διάρκεια του 2019, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, αυξημένος κατά 5,3% είναι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα τον Ιανουάριο του 2019 (σε ετήσια βάση).

Η Κωνσταντινούπολη προσέλκυσε τον μεγαλύτερο αριθμό των ξένων επισκεπτών (περίπου το 60% του συνόλου, ή 919.000 τον Ιανουάριο του 2019) και η Αδριανούπολη (στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Ελλάδα) υποδέχθηκε περισσότερους από 190.000 ξένους επισκέπτες τον περασμένο μήνα. Οι Βούλγαροι τουρίστες αντιστοιχούν στο 9% περίπου του συνόλου των ξένων επισκεπτών και οι Γερμανοί στο 6,6%.

Το 2018, η Τουρκία υποδέχθηκε περίπου 39,5 εκατομμύρια τουρίστες, έναντι 32,4 εκατομμυρίων το 2017.