Αυξάνονται οι νεκροί από γρίπη σε Ρουμανία και Σλοβενία

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων της γρίπης στη Ρουμανία. Τα τελευταία θύματα είναι τέσσερα άτομα, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 124, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης και Ελέγχου Μεταδοτικών Νοσημάτων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα, που κατέληξαν από τον ιό της γρίπης.

Εν τω μεταξύ, στους 29 ανέρχεται ο αριθμός των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από τον ιό της γρίπης στη Σλοβενία και νοσηλεύονταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λιουμπλιάνας, όπως δήλωσε η Μπογιάνα Μπέοβιτς, διευθύντρια της κλινικής για τις μολυσματικές ασθένειες στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Μπέοβιτς, οι επιπλοκές που προκαλούνται από τη γρίπη συνδέονται κυρίως με το αναπνευστικό σύστημα σε ηλικιωμένα άτομα και χρόνιους ασθενείς, ενώ δεν εξαιρούνται και υγιή άτομα.

Σε περίπτωση επιπλοκών, η νοσηλεία μπορεί να διαρκέσει ορισμένες μέρες, ακόμη και εβδομάδες, ανέφερε και πρόσθεσε ότι η κλινική χρειάζεται επιπλέον χώρο για τους ασθενείς εξαιτίας της επιδημίας. Οι ειδικοί εξακολουθούν να συστήνουν τον εμβολιασμό των πολιτών μέχρι να περάσει η επιδημία.