Ήττα της Ελλάδας με 16 πόντους από τις ΗΠΑ

Με εμφανώς βελτιωμένη την άμυνα, αλλά απογοητεύοντας στην επίθεση, η Εθνική Ανδρών έχασε την επαφή με τις ΗΠΑ στο δεύτερο δεκάλεπτο, χωρίς να μπορέσει να επιστρέψει στη διεκδίκηση ενός θριάμβου, ανάλογου του 2006…

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έπεσε» με το τελικό 69-53 , απέναντι στην Team USA, στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων των δύο ομάδων στη Β’ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η «γαλανόλευκη», η οποία θα έχει δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στην οκτάδα την προσεχή Δευτέρα (9/9, 11:30) με αντίπαλο την Τσεχία (σ.σ. θέλει νίκη με +12 και νίκη των ΗΠΑ επί της Βραζιλίας, 9/9, 15:30), υπέστη τη δεύτερη ήττα της στη διοργάνωση, με τις ΗΠΑ να διευρύνουν το αήττητο τους σε 4-0 και να βρίσκονται με το… ενάμισι πόδι στα προημιτελικά.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53

Συνέχεια στην παράδοση που τη θέλει να κόβει πρώτη το… νήμα του τερματισμού απέναντι σε εθνικές ομάδες, που έχουν στο ρόστερ τους εν ενεργεία παίκτες από το ΝΒΑ, έδωσε η Team USA. Η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς βρήκε τον τρόπο «αναχαίτισης» του MVP της περυσινής σεζόν του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως είχε πράξει στο παρελθόν απέναντι σε Γκόραν Ντράγκιτς (Σλοβενία), Τόνι Πάρκερ (Γαλλία), Μανού Τζινόμπιλι (Αργεντινή), Ντιρκ Νοβίτσκι (Γερμανία) και Γιάο Μινγκ (Κίνα) σε Παγκόσμια Κύπελλα και Ολυμπιακά Τουρνουά.

Οι ΗΠΑ έκαμψαν την αντίσταση και της Ελλάδας και συνεχίζουν την προέλαση τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση στη νοκ άουτ προημιτελική φάση, ενώ τοποθέτησαν τον Giannis στη λίστα των μη Αμερικανών που μάταια… παλεύουν με τις Εθνικές των χωρών τους να… ντροπιάσουν την Team USA.

Νωρίτερα, η Γαλλία τα… χρειάστηκε μέχρι να φτάσει στη νίκη επί της Λιθουανίας και να πανηγυρίσει την κατάκτηση του «εισιτηρίου» για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ. Οι «τρικολόρ» επικράτησαν 78-75 της Λιθουανίας στο Nanjing Gymnasium of Youth και σφράγισαν την πρόκριση για την οκτάδα, όπως άλλωστε και η Αυστραλία, η οποία ήθελε νίκη των Γάλλων για να περάσει από απόψε στην επόμενη φάση.