Αήττητος ο ΠΑΟΚ, μπαράζ ο ΟΦΗ, υποβιβασμός για ΠΑΣ Γιάννενα

Πρωταθλητής και αήττητος έκλεισε την σεζόν ο ΠΑΟΚ, νικώντας στο γήπεδο των “Ζωσιμάδων” τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης πέτυχε τα γκολ της νίκης του στην επανάληψη με τους Ακπομ στο 60′ και Σάκχοφ στο 79′. Ο ΠΑΣ με την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής υποβιβάζεται απευθείας στην δεύτερη κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου (11/5). Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δυο διακοπές λόγω της ρίψης αντικειμένων από τους φίλους του ΠΑΣ, στο 62′ η πρώτη και στο 88′ η δεύτερη. Τελικά, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος ξανάρχισε τον αγώνα, που λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε σε αρνητικό κλίμα, με εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ.

Σε ένα ματς… διαδικασίας, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα 3-0 από την Λάρισα, την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League κι έτσι έφτασε τις 10 σερί νίκες, στο τελευταίο 1/3 του πρωταθλήματος και μάλιστα με 35 γκολ! Οι Χασάν στο 24΄, Ελαμπντελαουί στο 49΄ και Καμαρά στο 86΄ οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος Super League 2018/19 καθώς επικράτησε εύκολα 3-0 του Λεβαδειακού στη Βοιωτία, στην 30η και τελευταία αγωνιστική. Αποτέλεσμα το οποίο σημαίνει πως η Ένωση θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της αργότερα από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, στις 8 Αυγούστου και στον Γ΄ προκριματικό του Europa League. Σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπακασέτας (45΄), ο Λιβάγια (54΄) και ο Πόνσε (67΄).

Ο ΟΦΗ επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League, αλλά η νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Πανιωνίου τον έστειλε σε μπαράζ για την παραμονή στην κατηγορία, απέναντι στον γειτονικό Πλατανιά Χανίων (τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα στη Football League). Ο Νέιρα στο 21΄ και ο Σάσι στο 74΄ πέτυχαν τα γκολ για την κρητική ομάδα, τη στιγμή που οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν με αρνητικό αποτέλεσμα μία εξαιρετική χρονιά, που τους βρίσκει στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης και τους εξασφαλίζει ένα εισιτήριο για το Europa League.

Ο Άρης συνέτριψε με 7-2 την Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης σε αγώνα της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League. Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις δύο ομάδες, αφού ο Άρης είχε εξασφαλίσει την 5η θέση και η Ξάνθη την παραμονή της. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Κάστρο (15 πέν.), Γκαρσία (33΄, 82΄), Ντιγκινί (69΄, 78΄), Κορχούτ (73΄) και Σιώπης (90+4΄ πέν.), ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραραν οι Γιουνές (27΄) και Ντουρίτσκοβιτς (50΄). Ξάνθη

Την παραμονή του στη Super League εξασφάλισε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος στην 30ή και τελευταία αγωνιστική επικράτησε 3-0 του Πανιωνίου, ο οποίος ήταν βαθμολογικά αδιάφορος και κατετάγη στην 6η θέση της κατάταξης. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν ο Παπαγεωργίου στο 24΄ με αυτογκόλ, ο Ιγκλέσιας στο 59΄ με πέναλτι και ο Καλτσάς στο 83΄.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τη σεζόν ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε εύκολα, μετά από πολύ καλή εμφάνιση, τον Παναιτωλικό με 4-0, στο Ολυμπιακό στάδιο, στην 30η και τελευταία αγωνιστική της Super League. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε τη νίκη με τα γκολ των Χατζηγιοβάνη (14′ πεν.), Μακέντα (19′, 40′) και Εμμανουηλίδη (81′).