Ανατροπών συνέχεια – Αγγλικός τελικός στο Champions League

Με μυθική ανατροπή στο Άμστενταμ, η Τότεναμ πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Champions League. Η Τότεναμ κατάφερε και γύρισε το εις βάρος της 2-0 μέσα σε 40 λεπτά και τελικά νίκησε στο Αμστερνταμ με 3-2, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης, παρά την ήττα της με 1-0 στο πρώτο μας. Ήρωας για τους Λονδρέζους ο Βραζιλιάνος Λούκας Μόουρα, που πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του, που θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τη Λίβερπουλ.

Η μαγεία του ποδοσφαίρου σε όλο της το μεγαλείο! Ο τίτλος που έχει αποδοθεί στο λαοφιλέστερο των αθλημάτων ως «ο βασιλιάς των σπορ» αποδόθηκε απόψε στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Εκεί, όπου ο Αγιαξ έφτασε μερικά δευτερόλεπτα πριν τον τελικό του Champions League, ωστόσο, η ομάδα που στο φινάλε πανηγύρισε μία μυθική ανατροπή, ανάλογη με την χθεσινοβραδινή στο «Άνφιλντ», ήταν η Τότεναμ.

Οι «πετεινοί», παρά την ήττα τους στο Λονδίνο, στον πρώτο ημιτελικό (0-1) και παρότι βρέθηκαν να χάνουν 0-2 στο 35΄ στην αποψινή ρεβάνς, κατάφεραν με ένα απίστευτο come back στην επανάληψη και με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Λούκας Μόουρα (χατ τρικ) να επικρατήσουν με 3-2 του «Αίαντα» και να πάρουν μία μνημειώδη πρόκριση, μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία της διοργάνωσης, στον τελικό του Champions League. Εκεί, όπου την 1η Ιουνίου θα συναντήσουν την Λίβερπουλ στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης, στον αγγλικό «εμφύλιο» που με βάση τα όσα έχουμε δει έως τώρα είναι ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα.

Πρόκειται για τον πρώτο αγγλικό «εμφύλιο» σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από το 2008 και την αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Μόσχα.