Απόψε τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα ημιτελικά του Champions League

Απόψε…βγαίνουν τα δύο τελευταία εισιτήρια ημιτελικής φάσης στο Champions League, σε Μάντσεστερ και Οπόρτο. Η Λίβερπουλ θα επιχειρήσει στην Πορτογαλία, να υπερασπιστεί τη νίκη της (2-0) στο Anfield , ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος 1-0 απέναντι στην Τότεναμ (θα αγωνιστεί χωρίς Κέιν και Ντέλε Άλι), εξακολουθώντας το κυνήγι στο όνειρο του Champions League.

Ο Αγιαξ έκανε ξανά το… θαύμα του και μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης απέκλεισε και τη Γιουβέντους και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League. Ο «Αίαντας» μάλιστα έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο και κέρδισε το σεβασμό όλης της Ευρώπης.

Οι Ολλανδοί μάλιστα έγιναν μόλις η 2η ομάδα τα τελευταία 9 χρόνια που προκρίνονται στα ημιτελικά και δεν ανήκουν στο «γκρουπ» των «μεγάλων» πρωταθλημάτων. Ομάδες από Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τις μεγάλες θέσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από την ίδρυση της.

Η Γιουβέντους ηττήθηκε με 2-1 από τον Αγιαξ στο Τορίνο και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Champions League, κι αυτό είχε άμεσες οικονομικές επιπτώσεις, καθώς εξανεμίστηκαν οι πιθανότητες της να προκριθεί στην επόμενη φάση και να διεκδικήσει την κατάκτηση του τίτλου της διοργάνωσης.

Μέσα στα πρώτα 20 λεπτά κατάφερε να εξαφανίσει οποιαδήποτε αμφισβήτηση σχετικά με την υπόθεση πρόκριση της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League. Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε ήδη τα 10 γκολ, είναι ο καλύτερος σκόρερ στη διοργάνωση, δύο γκολ μπροστά από τον Ρόμπερ Λεβαντόφσκι που έχει αποκλειστεί με την Μπάγερν από τη συνέχεια του κορυφαίου τουρνουά. «Αυτο είναι που είμαστε. Θυμόμαστε την εμπειρία της Ρόμα και γνωρίζαμε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μας προκαλέσει πρόβλημα, όλοι οι αντίπαλοι είναι πολύ δύσκολοι, ότι η Γιουβέντους έχει αποκλειστεί αυτό λέει τα πάντα», είπε.