Από αεροσυνοδός βασίλισσα της Ταϊλάνδης

Αεροσυνοδός, σωματοφύλακας του βασιλιά της Ταϊλάνδης Vajiralongkorn προτού γίνει βασίλισσα: η Suthida (Σουτίντα), που ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της σήμερα στη διάρκεια της στέψης του Ράμα Ι’, είχε μια ραγδαία άνοδο αλλά η ζωή της παραμένει μυστήριο για τους Ταϊλανδούς.

Σύντροφος του Μάχα Βατζιραλονγκόρν εδώ και χρόνια η Σουτίντα Βατζιραλονγκόρν να Αγιουντία περιλαμβάνεται στο οργανόγραμμα του παλατιού της Ταϊλάνδης από τον Αύγουστο του 2017 ως αναπληρώτρια διοικητής των σωματοφυλάκων του βασιλιά.

Την 1η Μαΐου η 40χρονη γυναίκα παντρεύτηκε τον Μάχα Βατζιραλονγκόρν, ο οποίος έχει ήδη παντρευτεί τρεις ακόμη φορές.

Σήμερα στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ, λίγα λεπτά αφού ο σύζυγός της φόρεσε στο κεφάλι του τη «Μεγάλη Κορώνα της Νίκης», τον προσκύνησε σε ένδειξη σεβασμού. Ο βασιλιάς έριξε λίγες σταγόνες νερό στο μέτωπό της προτού της δώσει τα σύμβολα του νέου της ρόλου, αυτού της βασίλισσας. Στη συνέχεια έκατσε δίπλα του στην αίθουσα του θρόνου.

Ο πρόσφατος γάμος της, μόλις τρεις ημέρες πριν τη στέψη του Μάχα Βατζιραλονγκόρν, μπορεί να θεωρηθεί «ως μέσο για να νομιμοποιηθεί περαιτέρω ο βασιλιάς. Ένας μονάρχης οφείλει να έχει μια βασίλισσα», σχολιάζει ο Πολ Τσέιμπερς ειδικός σε θέματα πολιτικής της Ταϊλάνδης στο πανεπιστήμιο Naresuan της χώρας.

Τίποτε δεν προμήνυε τη ραγδαία άνοδο της Σουτίντα.