Δίκαιη νίκη η εθνική, 2-1 τη Βοσνία

Η Εθνική έδωσε συνέχεια στην καλή παρουσία της στο «Ολίμπικο» το περασμένο Σάββατο (12/10) απέναντι στην Ιταλία, με ακόμη καλύτερη εμφάνιση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα άφησε σε ρόλο κομπάρσου μια ομάδα που ζητούσε μόνο τους τρεις βαθμούς για να ελπίζει σε πρόκριση στα τελικά του Euro 2020 και πήρε μια δίκαιη νίκη με 2-1 (30΄ Παυλίδης, 88΄ αυτογκόλ Κοβάτσεβιτς – 35΄ Γκόγιακ) απέναντι στη Βοσνία, στο ΟΑΚΑ, προς όφελος της Φινλανδίας που αγκάλιασε πια τη δεύτερη θέση στο 10ο όμιλο, αφού βρίσκεται στο +5 από τους Βαλκάνιους.

Η «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2020 έπεσε σήμερα με την Ισπανία να γίνεται η 6η ομάδα, που εξασφάλισε την απευθείας πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης. Η Ισπανία απέτυχε να «κλειδώσει» την πρόκριση στη Νορβηγία, ωστόσο, τα κατάφερε απόψε, έστω κι αν «καρδιοχτύπησε» στη Στοκχόλμη απέναντι στη Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί κρατούσαν το «τρίποντο» μέχρι το 92΄, αλλά ο Ροντρίγκο ισοφάρισε για τους «φούριας ρόχας» κι έστειλε την ομάδα του στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με το 1-1.

Δια βίου αποκλεισμός

Εν τω μεταξύ, την επέκταση των ποινών σε παγκόσμιο επίπεδο, σε γεγονότα ρατσιστικής συμπεριφοράς, σκέφτεται να επιβάλλει η FIFA, συμπεριλαμβανομένων και των συνθημάτων που απευθύνονται σε μαύρους ποδοσφαιριστές, που σημάδεψαν τον αγώνα των προκριματικών του EURO 2020 ανάμεσα στην Βουλγαρία και στην Αγγλία.