Δύο νεκροί σε σύγκρουση σκαφών στην Αργολίδα (upd)

Αδιευκρίνιστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε μόλις 350 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας, το βράδυ της Παρασκευής, όταν ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στο οποίο επέβαιναν 10 Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και πέντε παιδιά), συγκρούστηκε με ξύλινο αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα, όλοι Έλληνες.

Εξαιτίας της σύγκρουσης το ξύλινο σκάφος βυθίστηκε. Οι δύο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα που είναι σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι Γάλλοι επιβαίνοντες του ταχύπλοου είναι καλά στην υγεία τους.

Οι ενήλικοι Γάλλοι υπήκοοι (δύο άνδρες και τρεις γυναίκες) που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ θα γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου αναμένεται να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, στο σημείο μετέβησαν τέσσερα πλωτά περιπολικά, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, μετέβησαν στην περιοχή ο Α’ Υπαρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπυρίδων Κοντομάρης.

Παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους

Αυτοβούλως και με το συνήγορό του παρουσιάστηκε στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους που συγκρούστηκε χθες βράδυ με μικρό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι Αργολίδας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνδρες και να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα.

Στο ταχύπλοο σκάφος, εκτός του χειριστή, επέβαιναν δέκα Γάλλοι τουρίστες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους (02 άνδρες, 03 γυναίκες και 05 παιδιά). Στο πλαίσιο της προανάκρισης παραμένουν στο λιμεναρχείο.

Η τραυματισμένη γυναίκα που βρίσκονταν στο μικρό αλιευτικό σκάφος μεταφέρθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Με τη βοήθεια σόναρ αλλά και στελεχών της μονάδας υποβρυχίων αποστολών οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου που μπορεί να επέβαινε στο μικρό σκάφος που βυθίστηκε.