ΕΦΚΑ: Ειδοποιητήρια Μαΐου 2019

Παράταση πληρωμής για τις ασφαλιστικές εισφορές Μαΐου 2019 έδωσε ο ΕΦΚΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 28-6-2019 ο οργανισμός ενημέρωσε ότι, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2019 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών έως την Δευτέρα 15-07-2019. Η παράταση ήταν επιβεβλημένη καθόσον η έκδοση εισφορών Μαΐου συνδέεται μηχανογραφικά με την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2018, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη. Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή). Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα). Να σημειωθεί ότι πλέον δεν γίνεται ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων. [Για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου, επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου].

Να σημειωθεί ότι μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής 28-6-2019 δεν είχε γίνει ανάρτηση των ειδοποιητηρίων ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2019 από τον ΕΦΚΑ.

Οι εισφορές που αναγράφονται στα ειδοποιητήρια θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος κάθε μήνα, αλλιώς επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις. Εάν καταβληθεί μόνο μέρος της εισφοράς, το υπόλοιπο επιβαρύνεται με επιτόκιο 8%.

Μπορείτε να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο ασφαλιστικών εισφορών επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο (link):