Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι έως το απόγευμα – Σε ισχύ το απαγορευτικό από τα λιμάνια

Η κακοκαιρία «Χιόνη» συνεχίζει να επηρεάζει τον καιρό της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, το πρωί της Πέμπτης. Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, 13:08

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ/meteo.gr έως τις 8 το πρωί σήμερα, ήταν στον νομό Χανίων (100 χιλιοστά στο Έλος, 58 στο Ακρωτήρι και 51 στο κέντρο της πόλης) και στη Στενή Ευβοίας (53 χιλιοστά).

Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι πνέουν στο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Οι ισχυρότερες ριπές που κατέγραψαν σήμερα το πρωί οι σταθμοί του ΕΑΑ/meteo, ήσαν στον Ισθμό Κορίνθου (134 χιλιόμετρα την ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (124 χλμ/ώρα), στην Πεντέλη (109), στη Σαμοθράκη (105) και στη Μονεμβασιά (105).

Οι θυελλώδεις και πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι αναμένεται να συνεχίσουν έως το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ στη συνέχεια θα εξασθενήσουν σταδιακά κατά ένα έως δύο μποφόρ. Παράλληλα, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν σε  πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνοντας κατά τόπους τα 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Ωρωπός-Ερέτρια και Καβάλα-Πρίνος. 

Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλόννησο για Βόλο. Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Σε ισχύ βρίσκεται το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου. Κλειστές παραμένουν οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων.