Καρδιοχτύπησε αλλά προκρίθηκε η ΑΕΚ – Προπονητής Κραϊόβα: «Έπρεπε να βάλουμε 4 γκολ»

Πολύ πιο δύσκολα από το αναμενόμενο η ΑΕΚ προκρίθηκε στα play off του Europa League, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κραϊόβα στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Έτσι, χάρη στη νίκη της 2-0 στο πρώτο ματς εξασφάλισε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση όπου θα αντιμετωπίσει την Τραμπζονσπόρ (22/8 ΟΑΚΑ – 29/8 Τραπεζούντα). Το σκορ άνοιξε ο Πέτρος Μάνταλος στο 26΄ και ισοφάρισε ο Ιβάνοφ στο 63΄.

Ο,τι καλύτερο ήταν ο αρχηγός της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο. Όταν οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να αναπτυχθούν σωστά, ανέλαβε δράση και με καθαρά προσωπικές ενέργειες, έδιωξε το άγχος. Στο 24΄ η βολίδα που εξαπέλυσε έφυγε ελάχιστα άουτ, όμως δύο λεπτά αργότερα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Ρουμάνοι ήλθαν στην Αθήνα με ελάχιστες ελπίδες και ίσως να είχαν καλύτερη τύχη εάν στο 6΄ δεν έχανε τεράστια ευκαιρία ο Μάρτιτς από τη σέντρα του Μπάνκου.

Ο Ολιβέιρα πλησίασε δύο φορές το «παρθενικό» του γκολ, στο ντεμπούτο του με την Ενωση. Όμως στο 28΄ (μετά από μαγικό συνδυασμό Μάνταλου, Λόπες) είδε τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και στο 40΄ από εξαιρετική κάθετη του Ζεράλντες, νικήθηκε από τον Πιλιατσέλι (θα μπορούσε να έχει «σερβίρει» το γκολ στον Λιβάγια).

Παπούρα: «Επρεπε να βάλουμε 4 γκολ»

Μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ (1-1) ο προπονητής της Κραϊόβα Κορνέλιου Παπούρα, δήλωσε:
«Σήμερα έπρεπε να βάλoυμε τουλάχιστον τέσσερα γκολ. Θέλαμε πολύ το παιχνίδι και προσπαθήσαμε. Θέλω να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για ένα πέναλτι που δεν μας δόθηκε. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου και ευχαριστημένος από την απόδοσή τους.