Καρκίνος μαστού: 100% ιάσιμος αν διαγνωστεί έγκαιρα

Για έβδομη συνεχή χρονιά και με μότο “Διαδρομή Αγάπης, Πλεύση Ζωής” ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης “Αλμα Ζωής”, διοργανώνει τη δράση “Sail for Pink” στις 12 Μαΐου, που φέτος συμπίπτει με τη “Γιορτή της Μητέρας”.

Στο πλαίσιο της δράσης, που στοχεύει να δώσει το μήνυμα ότι ο καρκίνος του μαστού εφόσον διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο είναι 100% ιάσιμος, εκτός από τα ιστιοφόρα που θα πλέουν στον Θερμαϊκό, θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί πορεία από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου προς το Μέγαρο Μουσικής, ενώ “παρούσα” στην αφετηρία της πορείας θα είναι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου του Θεαγενείου, όπου από τις 10.00 έως τις 13.00, οι γυναίκες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις. Εξάλλου, στις 11 Μαΐου (19.00-22.00) θα πραγματοποιηθεί στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης (Θεμιστοκλή Σοφούλη 112) το “Pink Cocktail Party” με ελεύθερη είσοδο.

Όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ στην πρώτη διοργάνωση του “Sail for Pink” συμμετείχαν 20 ιστιοφόρα και 500 άτομα στη στεριά, έξι χρόνια αργότερα τα ιστιοφόρα που συμμετέχουν ξεπερνούν τα 70 κι οι συμμετοχές από τη στεριά φτάνουν τις 21.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα γραφεία του Συλλόγου (Παύλου Μελά 38, τηλ 2310 285 181).

Όπως ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού νομού Θεσσαλονίκης “Αλμα Ζωής”, Κούλα Δερεκενάρη, ο Σύλλογος έχει ως στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στη γυναίκα που νοσεί και την οικογένειά της, αλλά και την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ο οποίος όταν διαγνωστεί σε πρώιμο στάδιο είναι 100% ιάσιμος.