Κύπρος: 2 τραυματίες από εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε στρατιωτική περιοχή στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο γύρω στις 2 το πρωί σήμερα. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη, και προκάλεσαν τον ελαφρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο που κλήθηκε και δεν χρειάσθηκε η νοσηλεία τους, όπως ανακοίνωσε ο τουρκοκύπριος «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Η “αστυνομία” στα κατεχόμενα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στη συμβολή Ακαπούλκο μετά από φωτιά που ξεκίνησε γύρω στις 1.30 πμ. Ανέφερε ότι όλα τα μέτρα ασφαλείας και τροχαίες διευθετήσεις έχουν ληφθεί και έκλεισαν δρόμοι.

Επίσης κάλεσε το κοινό να μην μεταβαίνει στην περιοχή και, αν δουν ο,τιδήποτε που μοιάζει με εκρηκτική ύλη, να μην το αγγίξουν και να ενημερώσουν τις «αρχές».

Στην περιοχή μετέβησαν ο “πρόεδρος” του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, ο “πρωθυπουργός” Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι.

Μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται “γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί”.

Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο».

Είπε ότι οι πυροσβεστικές «υπηρεσίες» όπως και ομάδες της πολιτικής άμυνας βρίσκονται στην περιοχή και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα λαμβάνονται.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, η φωτιά που ξέσπασε μετά την πρώτη έκρηξη στην στρατιωτική περιοχή ήταν ορατή και από τα παράλια της Αντάλειας και της Αλάνιας, και ανάρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα κατεχόμενα είναι πρώτο θέμα στην Τουρκία. Τα τουρκικά κανάλια συνδέθηκαν απευθείας μεταδίδοντας όλες τις λεπτομέρειες.

Πηγή: ΚΥΠΕ