Κύπρος: Ακόμη ένα θύμα του «Ορέστη» βρέθηκε σε βαλίτσα στην «Κόκκινη Λίμνη»

red lake

Σοκ στην Κύπρο από τις αποκαλύψεις για τη δράση του «Ορέστη». Ξεκινά σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης βαλίτσας της δεύτερης βαλίτσας που εντοπίστηκε στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων από την Βρετανία, αναμένεται να φθάσει σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα στην Κύπρο, προκειμένου να βοηθήσει την Αστυνομία στις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση του 35χρονου δολοφόνου, «Ορέστη».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου 2019, 10:34

Εν τω μεταξύ, σε ενήλικη γυναίκα ανήκει η σορός που εντοπίστηκε μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία ανασύρθηκε από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, δήλωσε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτος Σιάηλος. Ο κ. Σιάηλος είπε ότι η δεύτερη βαλίτσα δεν θα ανασυρθεί σήμερα, αλλά το πιθανότερο αύριο, και πως μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί και τρίτη βαλίτσα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Σιάηλος είπε ότι «μετά από μεγάλη και επίπονη προσπάθεια και πολλές δυσκολίες έχει ανασυρθεί από τη λίμνη μια ταξιδιωτική βαλίτσα η οποία μέσα είχε πτώμα γυναίκας και επίσης ένα τσιμεντοπλόκ».

Η σορός, η οποία εξετάστηκε από ιατροδικαστή, βρίσκεται σε προχωρημένη αποσύνθεση, ανέφερε.

Είπε ότι θα γίνουν περαιτέρω επιστημονικές και άλλες εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ταυτότητα της γυναίκας.

Επιχείρηση ανάσυρσης των δύο ταξιδιωτικών βαλιτσών, που πιστεύεται ότι περιέχουν τα άψυχα σώματα θυμάτων του 35χρονου «Ορέστη» και που βρέθηκαν στην «Κόκκινη Λίμνη» ξεκίνησαν τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, αλλά και τα μέλη ιδιωτικής εταιρείας.

Ο συλληφθείς επέστρεψε στο σημείο του, κατά την ομολογία του, υγρού τάφου τριών εκ των θυμάτων του και προέβη σε υπόδειξη σκηνών στους ανακριτές και στα μέλη των ομάδων διερεύνησης. Κατόπιν των υποδείξεών του, τα μέλη της ΕΜΑΚ εισήλθαν στην «Κόκκινη Λίμνη» με βάρκα και τοποθέτησαν σημαδούρες στα σημεία όπου εντοπίστηκαν από την ρομποτική κάμερα «δύο αντικείμενα που προκαλούν εύλογες υποψίες ότι πρόκειται για τις ταξιδιωτικές βαλίτσες», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας.

Μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης του νερού θα καθορίσουν τον τρόπο και τον εξοπλισμό, με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη. Την ίδια ώρα, αναμένονται και τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε αντικείμενο που παραλήφθηκε από την λίμνη «Μεμί» του Ξυλιάτου, όπου αναζητείται το άψυχο σώμα της 6χρονης Sierra Graze. Ωστόσο, ο Διευθυντής εξέφρασε την απαισιοδοξία του σε σχέση με το αποτέλεσμα.

Βάσιμοι φόβοι για περισσότερα θύματα

Η στάση που κράτησε μέχρι στιγμής ο 35χρονος αξιωματικός στις ανακρίσεις δείχνουν ότι μπορεί η μακάβρια λίστα των θυμάτων του να είναι μεγαλύτερη, έστω κι αν ίδιος επιμένει ότι αποκάλυψε τα πάντα.

Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτει είναι το μεγάλο κενό που παρατηρείται από την πρώτη του χρονικά δολοφονία μέχρι την δεύτερη και κατά πόσο θα μπορούσε να πνίξει αυτή την αρρωστημένη του μανία για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ανακριτές της υπόθεσης θέλουν να είναι σίγουροι ότι ο 35χρονος δεν έχει άλλα μυστικά κρυμμένα.

Οι ανακριτές ανησυχούν ότι ο ύποπτος 35χρονος τους δίνει στοιχεία και απαντήσεις με δόσεις, όσον αφορά την μακάβρια δράση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος στις αρχικές του ανακρίσεις, είχε κάνει λόγο για πέντε δολοφονίες, ωστόσο, αμέσως μετά κατέβασε τον αριθμό στις δύο λέγοντας ότι σάστισε αρχικά εξαιτίας της ανάκρισης και υπέπεσε στο λάθος.

Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς είχε ομολογήσει –και ενώ οι έρευνες «έτρεχαν»– τη δολοφονία επτά ατόμων, πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών. Τα πρώτα θύματα που έγιναν γνωστά ήταν η εκ Φιλιππίνων Marry Rose Tiburcio Infante, η 6χρονη κόρη της Sierra και η 28χρονη συμπατριώτισσά της Arian Palanas Losano, που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενες τον Μάιο του 2018 και τον Ιούλιο του ιδίου έτους. Αντιστοίχως αγνοούμενη από τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν και η 29χρονη Maricar Valdez Arquiola, θύμα του 35χρονου, στην οποία οι Αρχές «έφτασαν» από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ