Ματαιώθηκε οριστικά το ντέρμπι «αιωνίων»

Για λόγους ασφαλείας δεν θα διεξαχθεί οριστικά το ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων στο ΣΕΦ, όπως αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακη συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους αρμόδιους φορείς. Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης θα κλείσει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, ενώ το ματς κατακυρώνεται υπέρ του Παναθηναϊκού.

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφοί Αγγελόπουλοι βγήκαν μαζί, από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, μετά την έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ και την προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων στα θέματα που έχουν ενσκήψει με τη διαιτησία. «Για πρώτη φορά η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν το θέμα της διαιτησίας και της ισονομίας στο ελληνικό μπάσκετ,» δήλωσαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Γιαννακόπουλος: «Αντίο, αντίο, εκεί στην Α2»

Η ένταση που προκλήθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, λίγο μετά την έναρξη της κρίσιμης σύσκεψης ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς και στον Γιώργο Βασιλειάδη, ενόψει του ντέρμπι, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, και που οδήγησε στην αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την αίθουσα, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη λίγο αργότερα.
Ο «ισχυρός άνδρας» του Παναθηναϊκού περίμενε έξω από το κτίριο τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, φωνάζοντας συνθήματα για υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2!

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και ο «ισχυρός άνδρας» των «πρασίνων» ήταν εξοργισμένος από την συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» παραγόντων, όπως ο ίδιος υποστήριζε. Με το που τους είδε να φεύγουν από το κτίριο φώναζε «αντίο, αντίο εκεί στην Α2″, ενώ τους κατηγορούσε ότι «φεύγετε με την αστυνομία», τονίζοντας ότι 200 αστυνομικοί τους είχαν υπό την προστασία τους.

«Με έσπρωχνε βίαια ο Γιώργος Αγγελόπουλος»

«Παρωδία» χαρακτήρισε την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με στόχο να βρεθούν λύσεις και να εκτονωθεί η κρίση στο ελληνικό μπάσκετ ο ιδιοκτήτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων», με δηλώσεις του στον “ Σπορ FM”, λίγα λεπτά αφού είχε αποχωρήσει έξαλλος από τη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφούς Αγγελόπουλους, τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Μάκη Αγγελόπουλο, τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΕΟΚ Αριστείδη Γολέμη κατήγγειλε πως «με έσπρωχνε βίαια ο Γιώργος Αγγελόπουλος». Μάλιστα, κάλεσε δημόσια, ων «στον αέρα», τον Γιώργο Αγγελόπουλο: «Ευχαρίστως, είμαι εδώ κάτω, έξω από το Υπουργείο, να κατέβει τώρα εδώ να έρθει να με σπρώξει!» Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξέφρασε μετά την άποψη πως «οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο Ολυμπιακός ήρθαν μόνο για να προκαλέσουν, μόνο για να ξαναβγεί στη δημοσιότητα “ Μπάχαλο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού”» και δεν δίστασε να πει για την πρωτοβουλία του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη πως «σε όλα αυτά υπάρχει ένας ηθικός αυτουργός, ο οποίος είναι ο κύριος Βασιλειάδης». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου «ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία, θα επιβάλει τις αλλαγές βάσει νόμων».