Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Η οικογένεια σου απέκτησε την περιουσία της στην χούντα

Σκληρή απάντηση έδωσε στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό. Άφησε βαρύτατες αιχμές για την οικογένειά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «Βάζετε τα άθλια έντυπα σας να χτυπάνε αμείλικτα τη σύζυγό μου γιατί δεν τολμούσατε να τα βάλετε απευθείας με μένα και έπρεπε να χτυπήσετε την σύζυγό μου εσείς που μιλάτε για οικογένεια, που ξαφνικά ανακαλύψατε την οικογένεια.

Επειδή όλοι έχουμε παιδιά και οικογένεια μην πηγαίνετε την συζήτηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε λίγο τους τρόπους με τους οποίους η δικιά σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία που είχε, πότε την απέκτησε, με ποιους έκανε δουλειές στην χούντα. Μη μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο γιατί θα τα ακούσετε κι εσείς».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την κριτική του για τις διακοπές του πρωθυπουργού και μίλησε για διαπλεκόμενος επιχειρηματίες που δέχεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης στο Μέγαρο Μαξίμου και είπε «το θέμα της ιδιωτικότητας και της δημόσιας ζωής ενός πολιτικού προσώπου είναι πράγματι ένα σημαντικό ζήτημα».

«Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος και έπρεπε να ξεκουραστείτε είχατε κάθε δικαίωμα να πάτε σε ένα σκάφος αλλά δεν έπρεπε να το κρύψετε, το κρύψατε για ένα λόγο: Γιατί έγινε 25 μέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν όλοι. Αν νομίζετε ότι επειδή είστε η πρώτη φορά αριστερά όλοι σας χρωστάνε, δεν σας χρωστάνε κ. Τσίπρα. Με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά κρινόμαστε και εμείς κι εσείς» ανέφερε.

Κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για εξυπηρετήσεις επιχειρηματιών αναφέροντας “ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια, στον ΟΠΑΠ και ποιοι μπαίνουν στο Μαξίμου κάθε τρεις και λίγο και βλέπουν τον κ. Φλαμπουράρη… Δεν είναι κουμπάρος μου ο Μαρινάκης, ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Ερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες και έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Η δική μου οικογένεια εξορίστηκε στην χούντα άλλοι έκαναν δουλίτσες με την χούντα. Την γνώρισα από μέσα και την απομυθοποίησα την χλιδή της εξουσίας. Εσείς την γνωρίζετε τώρα, κατανοώ γιατί σας σαγήνεψε, μόνο δεν ταιριάζει με το αριστερό σας προφίλ».