Μια σύλληψη για τη φωτιά στο δάσος Σέιχ Σου

Το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης συνέλαβε ένα άτομο ως εμπλεκόμενο στη μικρής έκτασης φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στο δάσος Σέιχ Σου.

Αναλυτικότερα, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, Έλληνας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε ξηρά χόρτα, που εκδηλώθηκε σήμερα και ώρα 12:05, στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, στη συμβολή των οδών Νοταρά και Νάτση, στην περιοχή Σαράντα Εκκλησίες, στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Σημειώνεται ότι το 24ωρο από χτες στις 19:00 έως τις 19:00 σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ διατέθηκαν συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι και αύριο, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για έξι περιφέρειες και συγκεκριμένα:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια)

• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)

• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)