«Μπλόκο» στο πρωτάθλημα της Sυρer League

Αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι τα άκρα κι αν χρειαστεί να «μπλοκάρουν» τη σέντρα της νέας περιόδου είναι οι τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ, οι οποίες απειλούν πως δεν θα υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Οι Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Λαμία, Παναιτωλικός και Απόλλων Σμύρνης, με επιστολή τους προς το συνδρομητικό κανάλι της Nova, επικαλούνται συνθήκες ανισονομίας και προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Η επιστολή προς το κανάλι της Κάντζας των ομάδων που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει με τα τηλεοπτικά αναφέρει:

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίσατε στη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την κίνησή σας να κλείσετε συμβόλαια τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τις μισές ομάδες της Sυρer League.

Επίσης διαμαρτυρόμαστε για τα προβλήματα που μας έχετε δημιουργήσει καθυστερώντας τις πληρωμές των υφιστάμενων τηλεοπτικών δικαιωμάτων (καθυστερήσεις που ξεπερνούν το 50% του αρχικά οφειλόμενου ποσού) με αποτέλεσμα οι περισσότερες ομάδες να παρουσιάζουν προβλήματα ταμειακής ρευστότητας.

Έχετε φυσικά απόλυτη γνώση του γεγονότος ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν για τις ΠΑΕ πολύ περισσότερο από το 50% των ετήσιων εσόδων τους και η αψυχολόγητη ενέργεια για την κάλυψη των μισών ομάδων καθιστά υπαρκτό τον κίνδυνο αναβολής της έναρξης του πρωταθλήματος.

Να γνωρίζετε πως η πλειονότης των ομάδων που με δική σας ευθύνη μένουν εκτός, θα βρεθούν στην δυσάρεστη θέση να εξαντλήσουν όλες τις νόμιμες δυνατότητες οι οποίες θα θέσουν εν κινδύνω την τέλεση αυτού του ιδίου του πρωταθλήματος.

Αναμένουμε απάντηση σας

Π.Α.Ε. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ
Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Π.Α.Ε. ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ
Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ