Μόνο νίκη ψάχνουν απόψε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο Europa League

Η αφετηρία του δεύτερου γύρου στην φάση των ομίλων του Europa League ξεκινάει απόψε για όλες τις ομάδες και για τον ΠΑΟΚ η αρχή θα γίνει από την Βουδαπέστη. Από το στάδιο Grupama της ουγγρικής πρωτεύουσας όπου στις 19:55 (τηλεοπτική μετάδοση Cosmote sport 2 HD) θα αναμετρηθεί με την γηπεδούχο Βίντι του Μάρκο Νίκολιτς, σε μια προσπάθεια να ξαναπάρει πίσω τους βαθμούς που “πέταξε” στο πρώτο παιχνίδι πριν δυο εβδομάδες (25/10).

Η αποστολή δεν είναι εύκολη αν αναλογιστεί κανείς πως η Βίντι ήρθε αθόρυβα στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο παιχνίδι και πέρασε με ένα καθαρό 0-2 από την θερμή Τούμπα, αιφνιδιάζοντας τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς του. Τώρα από εκείνη την αναμέτρηση, ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης, ευελπιστεί μα κρατήσει μόνο το “δίδαγμα” που λέει πως δεν πρέπει να υποτιμηθεί κανένας αντίπαλος όσο και αν λογίζεται σαν αουτσάϊντερ.

Για το αποψινό παιχνίδι λοιπόν ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του σήμερα στην Βουδαπέστη και είναι έτοιμος για μια 90λεπτη “μάχη” με στόχο τη νίκη. Απέναντι στην Βίντι εξακολουθεί να θεωρείται φαβορί, αφού έχει ομάδα πολλαπλασίως ακριβότερη και με ταλέντο σε κάθε γραμμή. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα ξεκινήσει με τον Μαουρίσιο, που θα τον έχει στον πάγκο. Όπως όλα δείχνουν κάτω από τα γκολπόστ θα μείνει ο Πασχαλάκης. Έτσι το σχήμα με το οποίο θα ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ θα συγκροτήσουν οι Πασχαλάκης- Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς και Λημνιός.

Ο Μάρκο Νίκολιτς θα στηρίξει στις αντεπιθέσεις την τακτική του και θα παίξει με 4-3-2-1. Οπως φαίνεται δεν θα κάνει σημαντικές αλλαγές από το σχήμα που νίκησε στην Τούμπα και στηρίζει πολλά στους Αρμιν Χότζιτς, στον Βόσνιο επιθετικό μέσο, στον τερματοφύλακα Κόβακσιτς, στον Αφρικανό αμυντικό Στοπιρά και στο δίδυμο επιθετικών Χούστι και Σκέποβιτς. Η ενδεκάδα εικάζεται πως θα είναι: Κόβακσιτς, Φιόλα, Γιούχας, Βινίσιους, Στοπιρά, Νικόλοφ, Χάτζιτς, Πατκάϊ, Νεγκό, Χούστι και Σκέποβιτς.

Γήπεδο: Γκρουπάμα Αρένα
Διαιτητής: Αλί Παλιμπιγίκ (Τουρκία)
Τηλεόραση Cosmote sport 2 HD
Φόρμα ομάδων: Βίντι: 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 5 ματς
ΠΑΟΚ: 3 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα στα τελευταία 5 παιχνίδια
Θερμοκρασία: 10 C την ώρα του αγώνα

Ολυμπιακός για 3 βαθμούς με την Ντουντελάνζ (22:00)

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέστησε την προσοχή των παικτών του ενόψει τουαγώνα με την Ντουντελάνζ (22:00) για το Europa League, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης». Τόνισε ότι η ομάδα του Λουξεμβούργου δυσκόλεψε τόσο τη Μίλαν όσο και την Μπέτις, αλλά η δική του ομάδα πρέπει να παίξει για τη νίκη ώστε να έχει ελπίδες πρόκρισης. Επίσης δεν θέλησε να δώσει ονόματα για την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει, αλλά είπε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές, οι οποίες θα γίνουν γνωστές σήμερα.

«Δεν θέλω να κάνω σύγκριση μεταξύ ελληνικού πρωταθλήματος και Europa League. Θα περιμένουμε κάτι αντίστοιχο με το πρώτο ματς. Η Ντουντελάνζ παίζει πίσω, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί μακρινές μπαλιές, αλλά είναι μια ομάδα που θέλει βαθμούς και δυσκόλεψε Μίλαν και Μπέτις. Δεν περιμένω ανοιχτό παιχνίδι και περιμένουμε ένα ματς που θέλει πολλή προσοχή. Ένα κλειστό ματς απέναντι σε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τα ατού της», είπε ο Πορτογάλος σχετικά με ερώτηση που του έγινε, αν περιμένει ένα παιχνίδι σαν του ελληνικού πρωταθλήματος με αντίπαλο μια ομάδα που αμύνεται μαζικά.

Και συνέχισε: «Θα είναι σημαντικό βήμα μια ενδεχόμενη νίκη. Υπάρχουν δύο ομάδες πάνω από μας στη βαθμολογία, οπότε θα πρέπει να κερδίσουμε για να πλησιάσουμε στο στόχο της πρόκρισης. Θα δούμε κάποιες αλλαγές, θα τις δείτε αύριο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι, ακόμη και ο Χασάν, με εξαίρεση τον Γκερέρο που είναι τραυματίας. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο δικό μας παιχνίδι, για να παρουσιάσουμε ένα όμορφο θέαμα και να κερδίσουμε. Ότι και να συμβεί στο Μπέτις-Μίλαν δεν θα έχει σημασία αν δεν πάρουμε εμείς τους τρεις βαθμούς στο δικό μας παιχνίδι».

Και κατέληξε: «Δεν υπάρχει κανένας παίκτης στην ομάδα που να σκέφτεται το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, να είστε σίγουροι. Είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι, γιατί γνωρίζουμε πως δεν θα είναι τίποτα εύκολο. Θέλουν όλοι να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο στην Ευρώπη. Σε αυτό το επίπεδο δεν πρέπει να υποτιμηθεί κανένας αντίπαλος. Σκεφτόμαστε μόνο τη Ντουντελάνζ. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τρόπο που ανταποκρίνονται οι ποδοσφαιριστές, είναι ανυπόμονοι να παίξουν στον αγώνα της Πέμπτης».

Τους συμπαίκτες του στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος τονισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει από το ξεκίνημα με μεγάλη σοβαρότητα την Ντουντελάνζ, στο παιχνίδι που έχει άμεση προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Και αυτό αφού οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν την πρόκριση στην επόμενη φάση και φυσικό είναι το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού να βρίσκεται στο ματς αυτό και όχι στο ντέρμπι με τον Παναθηναικό που ακολουθεί.

«Είναι σημαντικό να μπούμε στον αγώνα όπως και πρι δύο εβδομάδες στο Λουξεμβούργον. Με πάθος και δύναμη. Δείξαμε τότε από την πρώτη στιγμή πως θέλαμε τους τρεις βαθμούς. Δεν θα είναι εύκολο, γιατί η Ντουντελάνζ έχει καλή ομάδα και καλούς παίκτες. Δεν έχουν να χάσουν τίποτα και θα προσπαθήσουν να πάρουν τους πρώτους βαθμούς τους. Θεωρώ πως από εμάς θα εξαρτηθεί», δήλωσε ο Μπουχαλάκης.

Και πρόσθεσε «Η νίκη επί του Άρη λειτούργησε θετικά στην αυτοπεποίθησή μας. Αύριο το ματς είναι σημαντικό και ξέρουμε πως αν δεν κερδίσουμε δεν θα πάμε την Κυριακή στο ντέρμπι με την ίδια νοοτροπία. Πρέπει να δείξουμε ένα σοβαρό πρόσωπο και μετά έχουμε το χρόνο να προετοιμαστούμε για το ματς της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό».