Νίκες για ΑΕΚ, Ξάνθη, Πανιώνιο και Άρη

«Τρία στα τρία» για την αναγεννημένη ΑΕΚ του Νίκου Κωστένογλου, που επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League. Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη της Ένωσης από τότε που την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο 49χρονος προπονητής. Το σκορ άνοιξε ένας… πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο Βασίλης Πλιάτσικας με αυτογκόλ μετά από γύρισμα του Λιβάγια στο 37΄, ενώ το 2-0 διαμόρφωσε ο Όγκιεν Βράνιες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+3΄) με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Λιβάγια.

Την πρώτη εφετινή νίκη του στη Super League σημείωσε ο Πανιώνιος, ο οποίος σε αγώνα της 3ης ημέρας νίκησε στη Νέα Σμύρνη 1-0 την ΑΕΛ, με τέρμα του Νόβιτας Μαξίμοβιτς στο 56΄ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι και μετά από όμορφο 1-2 με τον Καμαρά. Στην αναμέτρηση, όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής, ο Πανιώνιος με τον Νίκκι Παπαβασιλειου να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του (ο πρώτος Κύπριος προπονητής που ανέλαβε ομάδα της super league) κατάφερε να αφήσει πίσω το -6 στη βαθμολογία με το οποίο ξεκίνησε τη σεζόν και τις δύο ήττες στο ξεκίνημα.
Η ομάδα της Λάρισας που ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο κι έχασε ευκαιρίες στο 5΄ με τον Ουάρντα (σουτ δίπλα από το δοκάρι) και στο 29΄ με τον Φατιόν (δυνατό σουτ πάνω στον Κότνικ), έπαιζε από το 79΄ με δέκα παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Ζίφκοβτς με 2η κίτρινη κάρτα. Παράλληλα παρέμεινε χωρίς νίκη στη διοργάνωση και με μόλις ένα βαθμό στη συλλογή της.

Η Ξάνθη γράφει ιστορία, καθώς για πρώτη φορά καταφέρνει να ξεκινήσει σεζόν στο πρωτάθλημα με τρεις συνεχείς νίκες και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-1! Η ακριτική ομάδα, μετά τις νίκες, εκτός έδρας, με ΑΕΚ και Παναιτωλικό, έκανε το 3Χ3 σήμερα, επικρατώντας δύσκολα στα Πηγάδια του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό! Προηγήθηκε με τα γκολ των Τζουρίτσκοβιτς (19′) και Στέρτζον (55′), ενώ η ομάδα της Τρίπολης, που ήταν καλύτερη στο Β’ ημίχρονο, κατάφερε να μειώσει με τον Μαρκ Φερνάντεθ στο 59ο λεπτό.

ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-0
Από τη σεζόν 2002-03, με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, είχε να μείνει δίχως νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός. Τότε, μάλιστα, οι “πράσινοι” είχαν γνωρίσει ισάριθμες ήττες! Ο Αρης, αντίθετα, πήρε το πρώτο φετινό του “τρίποντο”, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να έχει συμμετοχή στα τέσσερα από τα πέντε τέρματα της ομάδας του στη σεζόν – τρεις ασίστ και ένα γκολ – και τον Ιντέγε Μπράουν να σκοράρει και πάλι απέναντι στο “τριφύλλι”, όπως είχε κάνει και φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού! Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός συνέβαλλε τα μέγιστα στο να κάνει ο υπηρεσιακός τεχνικός Απόστολος Τερζής το 2/2 στον πάγκο του Άρη καθώς με αυτόν οι “κίτρινοι” είχαν κερδίσει πέρυσι 2-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Παράλληλα, αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού από καταβολής της Α’ Εθνικής και, μοιραία, ο Γιώργος Δώνης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον!