Νίκες για Βόλο, Αστέρα και ΑΕΚ

Ο νεοφώτιστος ΝΠΣ Βόλος και η αλλαγμένη, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Κωστένογλου, ΑΕΚ έφτασαν στο τρίτο τους «τρίποντο» τη φετινή σεζόν, στο ξεκίνημα της 4ης αγωνιστικής της Super League. Πρώτη νίκη για τον Αστέρα Τρίπολης επί του Ατρόμητου, που είναι σκιά του περσινού καλού εαυτού του.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ – ΟΦΗ 1-0
Μετά τη βαριά, αλλά άδικη βάσει εικόνας, ήττα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο ΝΠΣ Βόλος επέστρεψε στις επιτυχίες -η τρίτη στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές! Η νεοφώτιστη ομάδα του 38χρονου Ισπανού Χουάν Φεράντο «σκαρφάλωσε», έστω και προσωρινά, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Και οι τρεις νίκες των Θεσσαλών έχουν έρθει στο γκολ, ενώ οι δυο εξ αυτών ήταν με σκορ 1-0 -είχε προηγηθεί εκείνη επί του Άρη, επίσης στο Πανθεσσαλικό! Ο ΟΦΗ, από την άλλη, όχι μόνο έχασε το φετινό του αήττητο, αλλά απώλεσε και ένα σερί εννέα αγώνων δίχως ήττα, αν προσθέσουμε και τα παιχνίδια της περυσινής σεζόν. Ο ΝΠΣ Βόλος είχε ένα δοκάρι, ο ΟΦΗ δύο, αλλά όπως είπε και ο τεχνικός των Κρητών, Γιώργος Σίμος, «σίγουρα στη λεπτομέρεια θα έπρεπε να ήμασταν καλύτεροι». Τουλάχιστον, ο Κοσμάς Τσιλιανίδης συμπλήρωσε 200 αγώνες στην επαγγελματική του καριέρα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1
Την πρώτη φετινή του επιτυχία πανηγύρισε ο Αστέρας. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι Αρκάδες είχαν ξεκινήσει με τρεις σερί ήττες, για να νικήσουν εν τέλει τον Απόλλωνα Σμύρνης. Φέτος το… θύμα ήταν ο Ατρόμητος που, με τη σειρά του, παραμένει με μόλις δύο βαθμούς στο ενεργητικό του. Ο Μαρκ Φερνάντεζ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Μπόρχα Χιμένεθ -που είχε και δύο δοκάρια- ο οποίος πλέον αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με τον Γιάννη Αναστασίου. Για τους Περιστεριώτες, ο στόπερ Σπύρος Ρισβάνης μπορεί να σημείωσε το δεύτερο φετινό του τέρμα, ωστόσο το πρόβλημα στην άμυνα παραμένει μεγάλο, καθώς έχουν δεχτεί 8 γκολ σε τέσσερα ματς πρωταθλήματος και άλλα 5 σε ισάριθμα των προκριματικών του Europa League.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΕΚ 0-1
Αν έχεις Μάρκο διάβαινε… Η ΑΕΚ, με τον Λιβάια να βρίσκει δίχτυα για τέταρτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι (Κραϊόβα, Τραπεζούντα, Τρίπολη και Αγρίνιο), έφτασε στη νίκη επί του Παναιτωλικού που, από την άλλη, ακόμη δεν έχει «ξεκολλήσει» από το «μηδέν». Ήταν η τρίτη σερί νίκη για την Ένωση στο πρωτάθλημα με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο της, αλλά και τέταρτη σε όλες τις διοργανώσεις. Ακόμη περισσότερο, η ΑΕΚ διεύρυνε το αήττητο σερί της στην περιφέρεια, μετρώντας πια επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες στα 10 τελευταία ταξίδια της. Να σημειωθεί πως η προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ νίκησε στο Αγρίνιο ήταν στις αρχές του 2018, όταν και τελικά κέρδισε τον τίτλο! Όσο για τον Κροάτη φορ, που είχε και δοκάρι; Με πέντε γκολ και δύο ασίστ μέχρι στιγμής, πραγματικά έχει πάρει από το χέρι την ΑΕΚ και την οδηγεί στις επιτυχίες.