Νίκες για Παναθηναϊκό, Ξάνθη, ΟΦΗ στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Την πρώτη του νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, καθώς οι παίκτες του Δώνη επικράτησαν με 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Το γκολ που χώρισε τις δύο ομάδες το σημείωσε με εκπληκτικό τρόπο ο Ζαχίντ στο 20′, που ήταν και το πρώτο του με την πράσινη φανέλα. Επίσης, ο Περέα ξεκίνησε για πρώτη φορά στη βασική ομάδα. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν δύο δοκάρια. Αρχικά στο 45′ με τον Ινσούα κι εν συνεχεία στο 47′ με τον Μπουζούκη. Ο Πανιώνιος πίεσε στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες και με -2 βαθμούς παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση.

Εντυπωσιακή για άλλη μια αγωνιστική η Ξάνθη, νίκησε με 3-1 τον Βόλο στα Πηγάδια και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις της στην εφετινή Σούπερ Λίγκα. Οι Ακρίτες, που στο πλαίσιο της αναμέτρησης τίμησαν τον Κώστα Φλίσκα για την 14ετή προσφορά του στο σύλλογο, πήραν το τέταρτο «τρίποντο» σε πέντε παιχνίδια και με 12 βαθμούς βρίσκονται πια στη δεύτερη θέση, με αγώνα περισσότερο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία ο ΟΦΗ, που επικράτησε με 3-1 του Αστέρα Τρίπολης για την 5η αγωνιστική της Super League. Οι Κρητικοί, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 51΄ με τον Λουίς Φερνάντεθ, κατάφεραν να το γυρίσουν το παιχνίδι. Στο 57΄ ο Φιγκεϊρέδο έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 65΄ ο Νέιρα έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ ο Σεμέντο στο 88΄ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Κρητικοί με αυτή τη νίκη έφτασαν τους 10 βαθμούς. Να σημειωθεί ότι ο ΟΦΗ είχε τρία δοκάρια (2΄ Σεμέντο, 36΄ Φιγκεϊρέδο, 90΄+1 Τσιλιανίδης), ενώ οι Αρκάδες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Ιγκλέσιας στο 61΄.