Νίκες για Πανιώνιο, ΟΦΗ, Παναιτωλικό και Ατρόμητο

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του, που μπορεί όμως να του χαρίσει την παραμονή στη Super League, πέτυχε ο ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας 3-1 του Παναθηναϊκού για την 28η αγωνιστική. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 42΄ με πέναλτι του Μακέντα, όμως με ένα αυτογκόλ του ίδιου παίκτη στο 57΄ και με τέρματα του Σάσι στο 71΄ και του Γιακουμάκη στο 88΄, οι Κρήτες πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή και βγήκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ξεπερνώντας τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, από την πλευρά της, δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα του Άρη από τον Ατρόμητο και ουσιαστικά απώλεσε τις ελπίδες της για την πέμπτη θέση.

Ο Πανιώνιος νίκησε στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό με 2-1, για την 28η αγωνιστική της Super League, και «καταδίκασε» τους γηπεδούχους σε υποβιβασμό. Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε στο 9ο λεπτό με τον Μαρκόφσκι, αλλά η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τους τρεις βαθμούς με τα γκολ των Τσιλούλη (43′) και Κόρμπου (57′).

Ο Παναιτωλικός πέρασε νικηφόρα από τη Ριζούπολη, επικρατώντας του Απόλλωνα Σμύρνης 1-0 στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής με πέναλτι του Μπαΐροβιτς στο 31ο λεπτό και εξασφάλισε την παραμονή του στη Super League.

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ματς στη Λαμία μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League, μετά από πολύ καλό παιχνίδι. Η ομάδα της Αθήνας προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μάνταλο, στη συνέχεια η Λαμία αντεπιτέθηκε και ανέτρεψε το σκορ με δύο γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες (33′ πεν., 53′), για να ισοφαρίσει στο τελικό 2-2 ο Λούκας Μπογέ στο 67ο λεπτό.

Εκμεταλλεύτηκε άριστα ο Ατρόμητος τα μέτρα που του έδωσε ο Αρης στον δύσκολο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν από νωρίς το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, αγωνιστικό χώρο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και νίκησε, για τη 28η «στροφή» της Super League, με 2-0. Καταλύτης για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος ήταν ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος «σέρβιρε» στο 17′ στον Γιώργο Μανούσο και ο τελευταίος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά (0-1). Στο 36′ ο διεθνής επιθετικός έβαλε ο ίδιος την μπάλα στα δίχτυα, με πλασέ, προλαβαίνοντας τον Κουέστα και «σφράγισε» τη νίκη για την ομάδα του.

Ισόπαλο 0-0 ολοκληρώθηκε στο στάδιο «Ζωσιμάδες» το κρίσιμο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης, για την 28η αγωνιστική της Super League. Ένα αποτέλεσμα που, σε συνδυασμό με τη νίκη του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (3-1), είναι άσχημο και για τις δύο ομάδες, καθώς ο «Αγιαξ της Ηπείρου» βρίσκεται πια στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι Αρκάδες είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από την κρητική ομάδα και στο +2 από τη «διακεκαυμένη» ζώνη.