Νίκη ΠΑΟ με 93-80 επί του Ολυμπιακού – Για επίθεση Γιαννακόπουλου μιλούν οι διαιτητές

Ο Παναθηναϊκός ανέσυρε από τα «απολεσθέντα αντικείμενα» την αμυντική του ταυτότητα στην επανάληψη, με τους «πράσινους» να σημειώνουν μία μεγάλη ανατροπή και να αναδεικνύονται νικητές στο πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων». Το «τριφύλλι» επικράτησε με 93-80 του Ολυμπιακού στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για την 6η αγωνιστική της Euroleague, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 4-2 και υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» στην τρίτη εφετινή απώλεια.

Οι «πράσινοι» ενεργοποίησαν τα αμυντικά αντανακλαστικά τους στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αντετοκούνμπο με 10 πόντους στην τρίτη περίοδο έδωσε την ώθηση στην επίθεση, για να πάρουν την σκυτάλη στον… επίλογο οι Λεκαβίτσιους (17π.) και Γκιστ (10π.) και να οδηγήσουν μαζί με τον Καλάθη (14π., 7ασ.) εκ του ασφαλούς τους πρωταθλητές Ελλάδας στη νίκη.

Στον αντίποδα, ο Σπανούλης δεν πήρε… ανάσα από την αντίπαλη άμυνα (4π.) και είδε τον Πρίντεζη με 26 πόντους να παλεύει μόνος στην επανάληψη για την ανατροπή. Και όλα αυτά μετά από ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο, που είχε βρει τον Τιμα (17π.) να μετρά 4/4 τρίποντα και τον Ολυμπιακό να έχει περιορίσει σε μόλις 1 ασίστ τον Καλάθη.

Μετά την αποψινή επιτυχία ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την 5η νίκη του σε 14 συναντήσεις «αιωνίων» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ στη «μάχη» των πάγκων, ο Πασκουάλ διεύρυνε σε 8-1 τις νίκες επί του Μπλατ.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ, Πατέρνικο, Ζαμοΐσκι

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Τόμας 9 (1), Λάνγκφορντ 3 (1), Παπαγιάννης, Λάσμε 5, Παπαπέτρου 7 (2), Παππάς 3, Γκιστ 10, Λεκαβίτσιους 17 (3), Λοτζέσκι 10, Καλάθης 14 (2), Αντετοκούνμπο 12 , Μήτογλου 3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουίλιαμς-Γκος, Τουπάν 9 (1), Σπανούλης 4, Τίμα 17 (5), Μιλουτίνοβ 11, Βεζένκοφ 2, Πρίντεζης 26 (1), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Μπόγρης, ΛεΝτέι 7

Επίθεση Γιαννακόπουλου κατέγραψαν οι διαιτητές

Κατηγορίες από πλευράς του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για εμπλοκή των δύο εκ των τριών διαιτητών του ντέρμπι «αιωνίων» της 6ης αγωνιστικής της Euroleague αναγράφονται στο φύλλο αγώνα του ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, στο ΟΑΚΑ.

Συγκεκριμένα, οι τρεις διαιτητές, ο Ισπανός Πέρεθ, ο Πολωνός Ζαμοϊσκι και ο Ιταλός ο Πατέρνικο αναφέρουν στο φύλλο αγώνα πως «στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μας πλησίασε και μας είπε: “ Γνωρίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι παίζετε στοίχημα. Ο Ισπανός διαιτητής είναι δίκαιος. Ο Πολωνός και ο Ιταλός έχουν ποντάρει 20 χιλιάδες. θα το μεταφέρουμε στον Μπερτομέου και στον Στοκς».

Στο φύλλο αγώνα αναγράφεται επίσης πως στο δεύτερο δεκάλεπτο διάφοροι που κάθονταν στην μπροστινή σειρά του γηπέδου χειρονομούσαν και έβριζαν τους διαιτητές.

Η απάντηση του ΠΑΟ για το φύλλο αγώνα στο ντέρμπι

Μετά τα όσα αναγράφουν οι διαιτητές του ευρωπαϊκού ντέρμπι «αιωνίων» στο φύλλο αγώνα, σχετικά με κατηγορία από πλευράς Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ημίχρονο του ματς στο ΟΑΚΑ για συμμετοχή σε στοιχηματισμό ύψους 20 χιλιάδων ευρώ από τον Ιταλό και τον Πολωνό διαιτητή, στον Παναθηναϊκό έδωσαν τη δική τους εκδοχή.
Συγκεκριμένα, από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός έλεγαν χαρακτηριστικά πως δεν έχει ειπωθεί τίποτα για στοίχημα στους διαιτητές και αυτό που ανέφεραν ήταν ότι ειπώθηκε «ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20.000 στον Ιταλό και 20.000 στον Πολωνό. Μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός. Θα τα μεταφέρω όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς. Ξέρω ότι έδιωξαν τον Λιβιεράτο και ξέρω ποιος είναι ο καινούριος που κάνει αυτή τη δουλειά».