Ξεπέρασε τις 330 μονάδες το ιταλικό spread, σημαντική άνοδος και στα ελληνικά ομόλογα

Τις 330 μονάδες βάσης ξεπέρασε νωρίς σήμερα το πρωί το ιταλικό spread (σπρεντ), με μικρή πτώση στην συνέχεια, ενόψει και των αυριανών αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον προϋπολογισμό του ιταλικού κράτους.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Κομισιόν θα εκφραστεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ιταλίας, η οποία ξεπέρασε τα όρια προβλεπόμενα για το έλλειμμα.

«Πληρώνουμε το ότι η Ευρώπη έχει υψώσει τείχος αδιαφορίας κατά της Ιταλίας. Δεν πρόκειται για μια μάχη της ιταλικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Θέλουμε να εγκρίνουμε μέτρα όπως είναι η μείωση της συντάξιμης ηλικίας και το εισόδημα του πολίτη. Αν η γραμμή της ΕΕ είναι, “ οι Ιταλοί πρέπει να την πληρώσουν”, δεν μπορώ παρά να προχωρήσω. Προχωρούμε συμπαγείς και οι Ιταλοί είναι μαζί μας», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο της τάξης του 2,4% και διαμορφώνεται στο 4,67% , στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η άνοδος της απόδοσης του 5ετούς ελληνικού ομολόγου η οποία διαμορφώνεται στο 3,605% με άνοδο 3,2%, δηλαδή διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Οκτωβρίου.