Πρόστιμο στον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στην Πάτρα

Με πρόστιμο 60.000 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλλου με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Η πειραϊκή ΠΑΕ, η οποία είχε κληθεί σε απολογία με το άρθρο 15 παράγραφος 4β που προβλέπει αφαίρεση βαθμών και τιμωρία έδρας, είχε ζητήσει στην απολογία της, εφόσον κρινόταν ότι πρέπει να επιβληθεί αφαίρεση βαθμών, η ποινή να εφαρμοζόταν στο κύπελλο. Τελικά, όμως, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έπεισε την πειθαρχική επιτροπή κι έτσι δεν της επιβλήθηκε αφαίρεση βαθμών.

Στο μεταξύ, με πρόστιμο 30.000 ευρώ τιμωρήθηκε ο Αλέξης Κούγιας, σε βάρος του οποίου ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων της ΕΠΟ είχε ασκήσει δύο διώξεις για δηλώσεις του προέδρου της ΑΕΛ μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με την Ξάνθη.

Οι αποφάσεις που έλαβε κατά την τελευταία συνεδρίασή της η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ έχουν ως εξής:

«Συνεκδικάζει παρόντος του εγκαλουμένου Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: α) την υπ’ αριθμ. 33188/15-10-2018 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, όπως ορθώς επαναλήφθηκε με το υπ’ αριθμ. 33301/16-10-2018 έγγραφό του και β) την υπ’ αριθμ. 33189/15-10-2018 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, όπως ορθώς επαναλήφθηκε με το υπ’ αριθμ. 33300/16-10-2018 έγγραφό του. ΚΗΡΥΣΣΕΙ τον εγκαλούμενο πειθαρχικά ελεγκτέο για την πρώτη (α) πειθαρχική δίωξη και την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη.
ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ τον εγκαλούμενο για τη δεύτερη (β) πειθαρχική δίωξη και την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000 € ).

Στην υπόθεση κατά των κάτωθι εγκαλουμένων: 1) σωματείου με την επωνυμία ΚΑΒΑΛΑ Α.Ο και 2) Αντώνιου Αντωνίου, Προέδρου του ανωτέρω σωματείου. ΔΙΚΑΖΕΙ απόντων των εγκαλουμένων. ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους εγκαλούμενους πειθαρχικά ελεγκτέους για αδικήματα που φέρεται ότι τελέστηκαν στις 14-10-2018, στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας περιόδου 2018-2019 μεταξύ των ομάδων ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ και ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ στο γήπεδο του σωματείου ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον εγκαλούμενο Αντωνίου Αντώνιο α) χρηματική ποινή ύψους δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, για την καταβολή της οποίας ευθύνεται εις ολόκληρον το εγκαλούμενο σωματείο ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ, και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο ΚΑΒΑΛΑ ΑΟ την ποινή της διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές.
ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ τους εγκαλούμενους για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς (άρθρα 10 παρ.1 εδ.δ΄σε συνδυασμό με το άρθρο 12 Πειθ.Κωδ. ΕΠΟ), σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο σκεπτικό.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος».