Σε ύφεση η φωτιά στο Ζούμπερι, οριοθετήθηκε στον Μαραθώνα, υπό έλεγχο στον Ασπρόπυργο

Σε ύφεση είναι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας οι δύο πυρκαγιές στον Μαραθώνα και στο Ζούμπερι.

Όπως έγινε γνωστό και οι δύο πυρκαγιές έχουν οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, γεγονός που καθιστά πιο εύκολο το έργο της κατάσβεσης, ωστόσο παραμένουν όλες οι δυνάμεις, μέχρι να τεθούν υπό έλεγχο. Πάντως στο Ζούμπερι αποκαταστάθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στους δρόμους όπου είχε διακοπεί νωρίτερα.

Στην συγκεκριμένη πυρκαγιά, καθαρά για προληπτικούς λόγους, απομακρύνθηκαν τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Για τον λόγο αυτό μετέβη στο σημείο και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νοιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.

Εν τω μεταξύ, στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων επέστρεψαν τα 288 παιδιά των «Παιδικών Εξοχών», που προληπτικά είχαν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα, λόγω της πυρκαγιάς στο Ζούμπερι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δήμου.

«Από την πρώτη στιγμή εφαρμόστηκε, παρουσία κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, κατά γράμμα ό,τι προβλέπει το σχέδιο ασφαλείας των Παιδικών Κατασκηνώσεων του δήμου Αθηναίων και τα παιδιά μεταφέρθηκαν προληπτικά στο προβλεπόμενο από το σχέδιο ασφάλειας σημείο στην παραλία του Αγίου Ανδρέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά και στον Ασπρόπυργο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της.

Κεφαλλονιά: Φωτιά στη περιοχή Σβωρονάτα

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα του Σαββάτου 10/8/2019 στην περιοχή Σβωρονάτα Κεφαλονιάς, που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με 8 πυροσβέστες, ενώ για την κατάσβεση της βοηθούν και 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος.

Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ή το αεροδρόμιο του νησιού.