Στη Βουλή η δικογραφία για Ρασπούτιν (Novartis)

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis προκειμένου διερευνήσει τυχόν αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την κατάθεσή του στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη, κατονόμασε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο κ. Σαμαράς παρέμεινε περίπου 45 λεπτά στο γραφείο των εισαγγελέων και κατέθεσε υπόμνημα 32 σελίδων με νέα στοιχεία και ισχυρισμούς πλέον των όσων έχει αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Σαμαράς δήλωσε πως «ό,τι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν κατονόμασε τον «Ρασπούτιν», ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα».

Αλλά και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ανέφερε ότι «ο «Ρασπούτιν» ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στο χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Ο κ. Ζαχαρής διενεργεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και ερευνά από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι ο Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ευάγγελος Ζαχαρής που διερευνά την υπόθεση «σκόνταψε» σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στην διερεύνηση της φαρμακοβιομηχανίας. Κατόπιν αυτού, χωρίς κανένα σχόλιο ο εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε τη δικογραφία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα τη διαβιβάσει στην Βουλή, μέσα στις επόμενες μέρες.

Στη συνέχεια, ο Ευάγγελος Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη θα συνεχίσουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθεί να καταθέσει ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο παρελθόν κατά των εισαγγελέων διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.