Τριγμοί στην Premier League λόγω Brexit

Το σχέδιο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (FA) για τον αριθμό των ξένων παικτών στους συλλόγους της Premier League βρίσκει την αντίσταση της Γουέστ Χαμ και της Γουότφορντ.

Η FA πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των ξένων παικτών σε κάθε ομάδα της Premier League σε 12 από τους 17 μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προσπάθεια επίσης να ενισχυθεί ο αριθμός των εγχώριων παικτών στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας.

Εάν η πρόταση περάσει, 12 από τις 20 ομάδες της Premier League θα πρέπει να μειώσουν τον αριθμό των ξένων παικτών, αν και η FA υποστηρίζει ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε καθαρή πτώση του συνολικού αριθμού των ξένων παικτών στο πρωτάθλημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μάρτιν Γκλεν, εξήγησε την πρόταση στη συνάντηση των μετόχων της Premier League, αλλά ο πρόεδρος της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Γκολντ, δήλωσε την αντίθεσή του.

«Γιατί θα το αλλάξετε; Πρέπει να κάνουμε περαιτέρω έρευνες και να βεβαιωθούμε ότι έχουμε όλες τις λεπτομέρειες. Δεν υπάρχουν στοιχεία για να υποστηρίξουμε την πρόταση», είπε χαρακτηριστικά.

«Η FA εξετάζει το θέμα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αγγλικό ποδόσφαιρο … αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε πράγματα που δεν πρόκειται να λειτουργήσουν». Η Γουέστ Χαμ έχει 16 ξένους παίκτες στην ομάδα των 25 ατόμων για την σεζόν 2018-19 και θα χρειαστεί να διώξει τέσσερις, σύμφωνα με το σχέδιο της FA.

Ο διευθυντής της Γουότφορντ, Γκλιν Έβανς, του οποίου ο σύλλογος βρίσκεται στο σημερινό ανώτατο όριο των 17 ξένων παικτών, είναι επίσης αντίθετος στην ιδέα.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε το status quo», είπε και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να αποκτήσουμε τους καλύτερους για να διατηρήσουμε την Premier League ως το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, ένα παγκόσμιο βρετανικό εμπορικό σήμα που προσφέρει σημαντικά έσοδα σε αυτή τη χώρα».