«Χιτσκοκικό» φινάλε στη Football League

«Χιτσκοκικό» ήταν το φινάλε της Football League, μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της επιτροπής αδειοδότησης της ΕΠΟ. Με βάση, λοιπόν, τα όσα έγιναν την Παρασκευή (3/5) και τις οκτώ ομάδες που «κόπηκαν» στη διαδικασία επιτήρησης, ο Πλατανιάς με τη νίκη του επί του Ηρακλή με 2-1 θα παίξει στα μπαράζ ανόδου (15/05 ο πρώτος αγώνας και 19/05 ο δεύτερος) με την ομάδα που θα τερματίσει στην 13η θέση της Super League και που θα γίνει γνωστή απόψε μετά την ολοκλήρωση της 30ής ημέρας του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώρας.

Η ομάδα της Κρήτης πήρε την δεύτερη θέση μετά το -3 που επιβλήθηκε στον Απόλλωνα Λάρισας (νίκης εκτός έδρας τον Ηρόδοτο) και με τη νίκη του «έριξε» τον «Γηραιό» στην Football League (όπως θα ονομάζεται από τη νέα σεζόν η Γ΄ κατηγορία). Ο Ηρακλής ήταν μεταξύ των 8 ομάδων που τιμωρήθηκαν προχθές (3/05) και μετά την ήττα στα Περιβόλια τερμάτισε στην 11η θέση. Μαζί του στην αμέσως μικρότερη κατηγορία θα αγωνίζονται και τα Τρίκαλα, που νίκησαν στην Άρτα, αλλά ο Καραϊσκάσκης παρέμεινε στην κατηγορία και του χρόνου θα συνεχίσει στην Super League 2.

Οι Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Δόξα, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης (οι ομάδες από την 3η ως τη 10η θέση), ο χαμένος των μπαράζ, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Λεβαδειακός κι ο 14ος της Super League θ’ αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στη δεύτερη κατηγορία (Super League 2).

Ήδη έχουν υποβιβαστεί οι Ηρόδοτος, Αήττητος (έχει αποβληθεί), Αιγινιακός και Σπάρτη (έχει αποβληθεί).