«Τους έκανε νόημα ο Κασιδιάρης και σταμάτησαν αμέσως»

«Τους έκανε νόημα ο Κασιδιάρης να σταματήσουν και σταμάτησαν αμέσως. Έρχονταν μαινόμενοι κατά πάνω μας και σταμάτησαν αμέσως» κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Συμέλα Πανταρτζή, για μία από τις επιθέσεις που είχε δεχθεί από μέλη της οργάνωσης έξω από το Εφετείο.

Η μάρτυρας είχε χτυπηθεί έξω από το Εφετείο τον Ιούλιο του 2014, κατά τη μεταγωγή των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού στις ανακρίτριες, από μέλος των συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών, με αποτέλεσμα να υποστεί ράγισμα στο ισχίο της, πρόβλημα που την ταλαιπώρησε επί έναν χρόνο.

Η κ. Πανταρτζή αναφέρθηκε εκτενώς σε τρεις περιπτώσεις που ήταν παρούσα, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ και επισήμανε ότι σε όσες από αυτές ήταν παρόντες βουλευτές, με νεύματα καθοδηγούσαν την ομάδα να επιτεθεί ή να υποχωρήσει.

Για την επίθεση που είχαν δεχθεί οι εκπρόσωποι του Τύπου τον Ιανουάριο του 2014 στο Εφετείο, μετά την απόφαση προφυλάκισης των Γιώργου Γερμενή και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, η μάρτυρας περιέγραψε μία μαινόμενη ομάδα που φωνάζοντας «αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι» πετούσαν μπουκάλια. Όπως είπε η κ. Πανταρτζή, οι χρυσαυγίτες είχαν αρχίσει να κινούνται εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν έξω από την κεντρική πύλη του Εφετείου, με σηκωμένες τις γροθιές, ενώ η αστυνομική δύναμη είχε αποσυρθεί και η είσοδος του δικαστικού μεγάρου είχε ήδη κλειδώσει: «Χτύπαγα την κλειδωμένη τζαμόπορτα και ζητούσα από τους τρεις-τέσσερις αστυνομικούς που έβλεπα μέσα να κάνουν κάτι».