Η ομάδα Αναρχικοί- Αναρχικές έσπασε τα καταστήματα στην Ερμού

Στόχος αγνώστων έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης 28-2-2018 εμπορικά καταστήματα στην οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Με καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα 15 περίπου άγνωστοι δράστες έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν φθορές σε περίπου 10-11 καταστήματα της Ερμού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσα ακριβώς καταστήματα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από την αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές. Πρόκειται για δυο γερμανούς υπηκόους 21 και 22 ετών, ωστόσο, δεν προέκυψε διασύνδεση των προσαχθέντων με το περιστατικό και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομία επίσης εξετάζει και το ενδεχόμενο οι βανδαλισμοί να συνδέονται με την μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, καθώς πέρσι το καλοκαίρι όταν είχε απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας, κουκουλοφόροι είχαν προκαλέσει καταστροφές σε 67 καταστήματα της Ερμού.

Με ανάρτησή τους, σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα Αναρχικοί- Αναρχικές ανέλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης, την ευθύνη για τους βανδαλισμούς τα ξημερώματα στην Ερμού.

Παράλληλα, προειδοποιούν για νέες καταστροφές αν δεν γίνει γρήγορα η μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τη Λάρισα στον Κορυδαλλό.