Έφοδος του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Άμυνας

Έφοδο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου μέλη του Ρουβίκωνα. Ειδικότερα, η ομάδα του «Ρουβίκωνα» αποτελούμενη από 10-15 άτομα εισήλθε το μεσημέρι, ανήμερα του εορτασμού του Πολυτεχνείου, στο Υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, από την πύλη της λεωφόρου Μεσογείων, -απ’οπου εισέρχονται τα αυτοκίνητα-, προχώρησε στον προαύλιο χώρο και πέταξε φυλλάδια με συνθήματα υπέρ του παλαιστινιακού λαού και εναντίον των ιμπεριαλιστών.

Η ομάδα απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε. Ενημερώθηκε η αστυνομία ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

«Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες».

Ακόμη, σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, ο Ρουβίκωνας κάνει λόγο για «τακτική εισφορά δισεκατομμυρίων στην πολεμική βιομηχανία των ΗΠΑ» που ξεκίνησε «με το καλημέρα» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο Π. Καμμένος, ο οποίος απουσιάζει σε ταξίδι στο εξωτερικό, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.

Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών.