Νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν οι 4 αγνοούμενοι στην Κρήτη

Βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι σοροί των τεσσάρων αγνοουμένων μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας που είχε χαθεί από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, και το οποίο εντοπίστηκε νωρίτερα στον Γεροπόταμο. Πριν από λίγη ώρα τα συνεργεία ανέσυραν τις δύο από τις τέσσερις σορούς. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε. Το όχημα εντοπίστηκε έπειτα από περίπου 35 ώρες ερευνών, σε ένα σημείο που είναι καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, επέβαιναν δύο αδελφές, 28 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μιας και η 57χρονη μητέρα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεφαν από γλέντι γάμου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 13:42

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αργά τη νύχτα του Σαββάτου έγιναν δύο κλήσεις η πρώτη από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος.

Με το πρώτο 24ωρο των ερευνών να έχει παρέλθει, με το πρώτο φως της ημέρας οι υπηρεσίες διάσωσης άρχισαν και πάλι με εντατικό ρυθμό τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων Γεροπόταμο, στην περιοχή των Μοιρών.

Σε όλη τη διάρκεια της νύχτας, 40 πυροσβέστες παρέμειναν στο σημείο, ενώ από νωρίς το πρωί πεζοπόρα τμήματα έχουν ξεκινήσει έρευνα στις όχθες του ποταμού, όπου βούτηξαν και δύτες, προκειμένου να ερευνήσουν κάποια από τα σημεία που υπέδειξαν κάτοικοι με μεγάλο βάθος και με το σκεπτικό ότι ίσως εκεί έχει εγκλωβιστεί το όχημα.

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης, όπως αναρτήθηκε στο Facebook:


Οι συνθήκες, σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη εξακολουθούν να είναι δύσκολες.

«Η λάσπη που έχει θολώσει τα νερά, η πυκνή βλάστηση στο σημείο αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής, δεν βοηθάει καθόλου στις έρευνες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τους δύτες. Ελπίζουμε όμως σήμερα να έχουμε αποτέλεσμα» δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης. Πυροσβεστική Υπηρεσία και ΕΜΑΚ, δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού, που με σκάφη παρακολουθεί τη θαλάσσια περιοχή που εκβάλει ο Γεροπόταμος, συμμετείχαν στις έρευνες.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, στο τηλεφωνικό κέντρο τη μοιραία νύχτα του Σαββάτου, έγιναν δύο κλήσεις από τους αγνοούμενους. Η πρώτη ήταν από μια γυναίκα και η δεύτερη από τον 29χρονο άνδρα που αγνοείται. Και στα δύο τηλεφωνήματα είπαν ότι χρειάζονται βοήθεια ενώ στη δεύτερη κλήση είπαν ότι έμπαινε νερό στην καμπίνα του οχήματος.

Εν τω μεταξύ, εξάρτημα που ανήκει στο αυτοκίνητο βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά. Στο σημείο όπου εντοπίστηκε το αντικείμενο έχουν ενταθεί οι έρευνες, ενώ σκάφος του Λιμενικού πλέει στα ανοιχτά αναζητώντας ίχνη των αγνοούμενων. Επίσης συνεχίζονται οι έρευνες στην κοίτη του ποταμού ωστόσο το νερό που φτάνει το ενάμισι μέτρο ύψος δυσχεραίνει την επιχείρηση.

Χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Φαιστού τόνισε ότι οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν ανεβάσει πολύ την στάθμη του ποταμού.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό, με όχημα που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην περιοχή των Κάτω Γουβών Χερσονήσου. Οκτώ πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή με δύο οχήματα και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα 31 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε το περασμένο 24ωρο στην Κρήτη 20 κλήσεις για αντλήσεις νερών από κατοικίες, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και έλαβε μέρος με 6 συνεργεία και 15 άτομα πραγματοποιώντας 16 αντλήσεις υδάτων, 3 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικείμενου.

Στα δύο “κόπηκαν” οι Κάτω Γούβες-Σώθηκε γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της

Στα δύο «κόπηκαν» οι Κάτω Γούβες του δήμου Χερσονήσου λόγω του χειμάρρου που βρίσκεται στη μέση του χωριού και με τις έντονες βροχοπτώσεις, υπερχείλισε. Προχθές το βράδυ, 30χρονη γυναίκα που επιχειρούσε να διασχίσει με το όχημά της το σημείο, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και για τον απεγκλωβισμό της, στήθηκε επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την 3η ΕΜΑΚ, που έσπευσαν με 2 οχήματα και 4 άνδρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία της γυναίκας που βρισκόταν εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητό της.