Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κυκλοφορεί ξανά την ιστορική μπύρα «Μάμος»

Η ιστορική μπύρα “Μάμος” επιστρέφει στην αγορά και θα παράγεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της “Αθηναϊκής Ζυθοποιίας” στην Πάτρα.

Την μπύρα «Μάμος», η οποία στο παρελθόν είχε συνδεθεί με την πόλη της Πάτρας, παρουσίασαν κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 σε ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο της πόλης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» Ζωούλλης Μηνά, μαζί με τον εκπρόσωπο της οικογένειας που δημιούργησε την μπύρα «Μάμος», Παναγή Μάμο (φωτογραφία).

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στην Πάτρα για την παρουσίαση της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Ζωούλλης Μηνά σημείωσε ότι «οι στόχοι για την μπίρα “Μάμος” είναι μεν φιλόδοξοι», ωστόσο εκτίμησε ότι θα χρειαστεί μία πενταετία για την εδραίωση της μάρκας.

Όπως ειπώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, «η ιστορική μπύρα “Μάμος” επιστρέφει στην πόλη της και θα παράγεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της “Αθηναϊκής Ζυθοποιίας” στην Πάτρα, εξασφαλίζοντας την ποιότητα της αυθεντικής συνταγής».

Η ιστορία της μπύρας “Μάμος» ξεκινάει από το 1876, όταν ο Λορέντζος Μάμος ίδρυσε το ζυθοποιείο του στην Πάτρα, για να ακολουθήσει μια πορεία 100 χρόνων γεμάτη βραβεία και διακρίσεις, ενώ ο γιος του, Πέτρος Μάμος, ήταν ο πρώτος διπλωματούχος Έλληνας ζυθοποιός. Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Ζωούλλης  Μηνά, τόνισε ότι «σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή τόσο για εμάς, όσο και για την ελληνική ζυθοποιία γενικότερα» και πρόσθεσε. «Η παραγωγή της μπύρας “Μάμος”  από την “Αθηναϊκή Ζυθοποιία”  είναι μια ακόμη απόδειξη των στενών μας δεσμών με την πόλη της Πάτρας, η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας μας.

Η προσφορά υποστήριξης σε εγχειρήματα, ανθρώπους ή ιδέες με στόχο την ανάπτυξή τους είναι για εμάς ένας πολύ σημαντικός πυλώνας». Ακόμη, ο  διευθύνων σύμβουλος της “Αθηναϊκής Ζυθοποιίας”, Ζωούλλης  Μηνά σημείωσε ότι «είναι βαθιά μου πεποίθηση, πως η ελληνική παραγωγή και η επιχειρηματικότητα δείχνουν το δρόμο της ανάπτυξης στον τόπο μας».

Από την πλευρά του, ο Παναγής Μάμος, ανέφερε στην τοποθέτησή του  ότι «για την οικογένεια Μάμου η σημερινή ημέρα, είναι μια ημέρα μνήμης, ιδιαίτερης χαράς και συγκίνησης». Όπως πρόσθεσε «με την επιστροφή της  μπύρας “Μάμος” στην αγορά σε συνεργασία με την “Αθηναϊκή Ζυθοποιία’, ένα όραμα – στόχος μας γίνεται πραγματικότητα».
Αναφερόμενος στο παρελθόν της μπύρας «Μάμος», είπε ότι «είναι ένα ιστορικό  προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας, και είμαστε πεπεισμένοι ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή συνεργάτη για την επιστροφή της». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με την “Αθηναϊκή Ζυθοποιία’ θα εργαστούμε συστηματικά, ώστε η μάρκα μας να προοδεύσει ξανά, επ΄ ωφελεία της οικονομίας και της κοινωνίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο μέσω της δημιουργίας προστιθέμενης αξίας».

Τέλος, τόνισε ότι «η συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του σήματος».

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, μέσω της τεχνογνωσίας και του δικτύου διανομής της “Αθηναϊκής Ζυθοποιίας”, η Pils μπύρα ‘”Μάμος”, με 5% αλκοόλ, θα είναι αρχικά διαθέσιμη στην Πάτρα και σύντομα στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ σε ένα δεύτερο στάδιο θα κυκλοφορήσει και πανελλαδικά. Όσον αφορά στο εργοστάσιο της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», στην Πάτρα, όπου θα παράγεται η μπύρα «Μάμος», είναι η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα της εταιρίας, στην οποία απασχολούνται 250 άτομα και διαθέτει πέντε γραμμές παραγωγής.

Υποχώρηση πωλήσεων για τις ζυθοποιίες το Α’ τρίμηνο 2017

Εξάλλου, με σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων έκλεισε το πρώτο τρίμηνο για την κατηγορία της μπίρας. Πλέον, οι ζυθοποιίες προσδοκούν στον τουρισμό για να αναπληρώσουν τις απώλειες που καταγράφονται στην αγορά τους τρεις πρώτους μήνες του 2017.