Αναβλήθηκε το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ

Αναβλήθηκε το διοικητικό συμβούλιο που είχε συγκαλέσει για σήμερα η Super League, με θέμα την αλλαγή του κανονισμού που προβλέπει υποβιβασμό για τις ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν από την ΕΠΟ. Το Δ.Σ. αναμένεται να συγκληθεί προσεχώς, χωρίς ωστόσο αυτό να μπορεί, επί του παρόντος, να προσδιοριστεί επακριβώς.

Το Δ.Σ. είχε προγραμματιστεί για τις 14:00 και για να ξεκινήσει θα έπρεπε να παραστούν τουλάχιστον 13 από τα 16 μέλη του. Αυτό όμως δεν συνέβη, αφού δεν προσήλθαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Λαμία, Λεβαδειακός, όπως και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ.

Η συνεδρίαση αφορούσε κατά μείζονα λόγο τον Παναθηναϊκό, που με τα νυν ισχύοντα βρίσκεται σε δυσχερή θέση και διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αν δεν γίνει η τροποποίηση. Ωστόσο, εκτιμήθηκε ότι η πρόταση που είχε κατατεθεί για αλλαγή του κανονισμού δεν ήταν βέβαιο ότι θα συγκέντρωνε την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει από το Δ.Σ. κι εν συνεχεία να κατατεθεί στην Ομοσπονδία.

Πλέον, κι ενώ ο χρόνος πιέζει αρκετά, αναμένονται περαιτέρω «ζυμώσεις» για το θέμα, προκειμένου οι «πράσινοι» να λάβουν την απαραίτητη συναίνεση. Μια συναίνεση που μεταφράζεται στο «ναι» επί της πρότασης των (τουλάχιστον) 12 από τις 16 ΠΑΕ του συνεταιρισμού.

Με τα ισχύοντα δεδομένα, κατά της αλλαγής έχουν ταχθεί επισήμως οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς και Κέρκυρα (άγνωστες οι βουλές των Ξάνθης, Λεβαδειακού, Παναιτωλικού), παρότι οι Φαίακες ήταν από τις ομάδες που είχαν αιτηθεί το έκτακτο Δ.Σ.