Ανεστάλη πλειστηριασμός ακινήτου καρδιοπαθούς στο Μενίδι

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ανεστάλη ο προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας στο Μενίδι, ο ιδιοκτήτης της οποίας πάσχει από βαριά καρδιολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, ο πλειστηριασμός, ανεστάλη με έγγραφο που απέστειλε στην αρμοδία συμβολαιογράφο η επισπεύδουσα τράπεζα, ενώ η κόρη του ιδιοκτήτη του επίμαχου ακινήτου είχε ενημερωθεί ήδη από χθες από τη συμβολαιογράφο, η οποία και είχε αναλάβει να εκτελέσει τον πλειστηριασμό.

Επίσης, ο Σύλλογος αναφέρει στην ανακοίνωση η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο του Γεώργιο Ρούσκα, ότι μετά λύπης «για μία ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι συλλογικότητες παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, γεγονός που έχει αρχίσει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι είτε επιδιώκουν σκοπίμως να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις χωρίς τελικά να προσδίδουν κάποια ουσιαστική συνδρομή και αρωγή προς το δημόσιο συμφέρον, είτε εξυπηρετούν μικροκομματικά, μικροπολιτικά και ιδιοτελή συμφέροντα».

Ακόμη, αναφέρεται στην ανακοίνωση «η εμμονική αυτή στάση τους να στοχοποιούν το συμβολαιογραφικό επάγγελμα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι εκτελούμε τα νόμιμα καθήκοντα μας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα των πράξεων τους».

Μέχρι τον Οκτώβριο έχουν προγραμματισθεί, μέχρι στιγμής, 2.018 πλειστηριασμοί

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου έχουν «ανέβει» μέχρι τώρα 2.018 πλειστηριασμοί οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν έως τις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου (10.10.2018).

Μόνο για τον ερχόμενο Μάρτιο, έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν περίπου 885 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Να σημειωθεί ότι αισθητός αριθμός από τους πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί για να διεξαχθούν είναι σε αναστολή ή είναι μεν προς διεξαγωγή, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν περίπου 200 πλειστηριασμοί με επισπεύδουσες κυρίως τις Τράπεζες. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διεξάγονται μέχρι το απόγευμα (6μ.μ.) και αφορούν πολυώροφα κτίρια, κατοικίες, γραφεία, αποθήκες, οικόπεδα, εργοστάσια, κ.λπ., ενώ οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριαζόμενων ακινήτων κυμαίνονται κατά περίπτωση. Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου για να διεξάγουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς είναι πλέον άνω των 300.