Άνετα ο Ολυμπιακός 2-0 εκτός τον Λεβαδειακό

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε, σχετικά εύκολα, με 2-0 στη Λιβαδειά τον τοπικό Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Super League, και συνεχίζει να «καταδιώκει» τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Πειραιά ήταν σαφώς καλύτερη, δεν άφησε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Φορτούνη (7′) και Γκερέρο (50′).

Οι «ερυθρόλευκοι» από το εναρκτήριο λάκτισμα ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξαν πως θέλουν να πιέσουν την αντίπαλη άμυνα. Μόλις στο 2ο λεπτό μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Τότε σέντρα-σουτ του Χριστοδουλόπουλου, έδιωξε με υπερένταση ο Μπάγιτς. Στη συνέχεια της φάσης, ο διεθνής άσος χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στον Ανγκουά, με τον Μπουχαλάκη να σκοράρει στην εξέλιξη της φάσης αλλά το τέρμα του να μην μετράει.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 2′, το πέτυχε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Φορτούνης άνοιξε για τον Γκερέρο, αυτός του γύρισε ξανά την μπάλα, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να βάζει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ.
Ο Ολυμπιακός δεν «κατέβασε» ταχύτητα και συνέχισε να πιέζει τους γηπεδούχους. Στο 23′ μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Σισέ σηκώθηκε αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά έκανε κακή κεφαλιά και αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Τέσσερα λεπτά αργότερα, νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Χριστοδουλόπουλος έκανε σέντρα, με τον Γκερέρο να κάνει το τελείωμα, το οποίο κατέληξε ξανά λίγο άουτ.

Ο Λεβαδειακός στο 28ο λεπτό έφθασε για πρώτη φορά με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Τότε φαλτσαριστό σουτ του Στανόγεβιτς από τα όρια της περιοχής, έδιωξε εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Το ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Συγκεκριμένα στο 38′ ο Φορτούνης γύρισε στον Ομάρ και αυτός στον προωθημένο Σισέ, αλλά το σουτ του από πλεονεκτική θέση κόντραρε και πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε ο απόλυτος κυρίαρχος στο γήπεδο και συνέχισε να πιέζει την αντίπαλη άμυνα. Η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 50ο λεπτό, όταν σέντρα του Μπουχαλάκη, έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκερέρο, ο οποίος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπάγιτς, που δεν μπορούσε να αντιδράσει. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κατέβασε «ταχύτητα» και πήρε άνετα τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ομο, Σαβαντογκό – Ομάρ, Γκιγέρμε.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός (Τζουζέπε Σανίνο): Μπάγιτς, Καραχάλιος, Ζησόπουλος, Ανγκουά (73′ Ντιόγκο), Λιάγκας, Παντελιάδης, Ομο, Στανόγεβιτς, Γιακουμάκης, Ιωαννίδης (73′ Μαρκόφσκι), Νανγκίς (62′ Σαβαντογκό).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (68′ Μασούρας), Φορτούνης (81′ Νάτχο), Ποντένσε, Γκερέρο (90′ Χασάν).