Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League

Στον 5ο όμιλο του Champions League κληρώθηκε η ΑΕΚ με αντιπάλους τις Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία), Μπενφίκα (Πορτογαλία), Αγιαξ (Ολλανδία) .

Η κλήρωση δεν τρομάζει τους “κιτρινόμαυρους”, καθώς εκτός από τους πρωταθλητές Γερμανίας οι άλλες δύο ομάδες είναι στα μέτρα τους. Οποιος μάλιστα είδε τους άλλους ομίλους του Champions League θα παρατήρησε ότι υπάρχουν όμιλοι “θανάτου” με ομάδες μεγαθήρια. Αντίθετα ο όμιλος που ήθελαν όλες οι ομάδες να μπουν ήταν ο 4ος με τις “τυχερές” ομάδες να είναι τελικά οι: Λοκομοτίβ Μόσχας, Πόρτο, Σάλκε και Γαλατασαράι.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι μια παραδοσιακή δύναμη του Champions League που κάθε χρόνο κάνει πορείες πρωταθλητισμού. Στο τελευταίο Champions League έφτασε έως τα ημιτελικά, ενώ όχι μόνο βάση ονόματος, αλλά με βάση του δεμένου ρόστερ είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της 1ης θέσης.

Στη συνέχεια υπάρχουν δύο ομάδες που η ΑΕΚ μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια. Η Μπενφίκα, όπως διαπίστωσαν και οι Ελληνες φίλαθλοι από τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ επικίνδυνη μπροστά, αλλά έχει ευάλωτη άμυνα.

Οσον αφορά τον Αγιαξ σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την θρυλική ομάδα του παρελθόντος. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει την αίγλη που είχε, αλλά πάντα παραμένει μία υπολογίσιμη ομάδα.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30-8-2018 στο Μονακό η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Champions League για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Οι όμιλοι που προέκυψαν έχουν ως εξής:

1ος Όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Μπορούσια Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Μονακό (Γαλλία)
Μπριζ (Βέλγιο)

2ος Όμιλος
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Τότεναμ (Μπαρτσελόνα)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Ιντερ (Ιταλία)

3ος Όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Νάπολι (Ιταλία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

4ος Όμιλος
Λοκομοτίβ Μόσχας (Ρωσία)
Πόρτο (Πορτογαλία)
Σάλκε (Γερμανία)
Γαλατασαράι (Τουρκία)

5ος Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)
Μπενφίκα (Πορτογαλία)
Αγιαξ (Ολλανδία)
ΑΕΚ (ΕΛΛΑΔΑ)

6ος Όμιλος
Μαντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)
Λιόν (Γαλλία)
Χοφενχάιμ (Γερμανία)

7ος Όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Ρόμα (Ιταλία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)

8ος Όμιλος
Γιουβέντους (Ιταλία)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)
Βαλένθια (Ισπανία)
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)