Άρση απαγορευτικού σε Ραφήνα, Λαύριο – Κλειστή η γραμμή Καβάλα-Πρίνος

Κανονικά εκτελούνται από το μεσημέρι της Παρασκευής 29-9-2017 τα δρομολόγια των πλοίων από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω βελτίωσης των καιρικών συνθηκών και μικρής εξασθένησης των ανέμων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από το λιμάνι της Ραφήνας αναμένεται να υπάρξουν ορισμένες τροποποιήσεις των δρομολογίων και καλό είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν πριν την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Εν τω μεταξύ, κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Καβάλα-Πρίνος, ενώ στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη τα δρομολόγια των πλοίων θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται μετά τις 16:00.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για σήμερα Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και την Κρήτη και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια όπου τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πιθανόν ισχυρά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα  ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Στη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική  θα παρουσιαστούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.