Βρέθηκε και η 151η ψήφος

Βρέθηκε και η 151η ψήφος για την παροχή εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης έδωσε την απάντησή του στο τελεσίγραφο που του είχε θέσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, να του απαντήσει έως απόψε το βράδυ, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του και τις τελικές του αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε στον κ. Θεοδωράκη πως τελικά θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Νωρίτερα σε συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο κ. Θεοδωράκης διεμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι η θέση του Ποταμιού είναι να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση.

Η συνάντηση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς -κατά τις ίδιες πληροφορίες- ο κ. Θεοδωράκης θέλει να γνωρίζει, πριν αρχίσει η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης, τις τελικές αποφάσεις του κ. Δανέλλη, καθώς εάν επιμείνει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, δεν διαφοροποιείται μόνο από τη θέση του Ποταμιού αλλά δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα.

Κατόπιν τούτου αναμένεται η απόφαση του επικεφαλής του Ποταμιού αύριο στη Βουλή για την αποπομπή του κ. Δανέλλη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και ποια θα είναι η τελική στάση του Ποταμιού στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτός του κ. Δανέλλη, ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσουν τελικά στην κυβέρνηση οι διαγραφέντες από τους ΑΝΕΛ, Κουντουρά και Κόκκαλης, ο κ. Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις, επίσης από τους ΑΝΕΛ, όπως και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.