Στη Λάρισα η 35χρονη ορειβάτης από τον Όλυμπο (upd)

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 7 Ιανουαρίου 2018, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε και μετέφερε 35χρονη πολυτραυματία, μετά από πτώση σε χαράδρα στην περιοχή Στεφάνι του Ολύμπου. Το ελικόπτερο παρέλαβε την πολυτραυματία και την μετέφερε στην 110 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Λάρισας, από όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε χθες στο στο Λούκι Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.800 μέτρων.

Η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας.

Η ορειβάτισσα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Για την μεταφορά της από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» επιστρατεύτηκε ελικόπτερο Super Puma της πολεμικής αεροπορίας, το οποίο και προσγειώθηκε τα ξημερώματα στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας.

Στην επιχείρηση διάσωσης της 35χχρονης ορειβάτισσας συμμετείχαν πυροσβέστες από το Λιτόχωρο, αλλά και διασώστες από την 2η ΕΜΑΚ της Θεσσαλονίκης.

Η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση της γυναίκας που έχει τραυματιστεί σοβαρά στο λούκι του Στεφανιού, στον Όλυμπο, είχε ξεκινήσει από τις 11 το πρωί του Σαββάτου 6-1-2018, ανήμερα Θεοφάνεια.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10.53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο “Γ. Αποστολίδης” και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά της γυναίκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το καταφύγιο “Γ. Αποστολίδης” πρόκειται για μια ορειβάτη περίπου 35 χρονών, η οποία τραυματίστηκε μετά από πτώση στο λούκι του Στεφανιού σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρα.

Στην επιχείρηση για τη διάσωσή της θα συμμετέχει ελικόπτερο super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας είναι σοβαρή.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 11 πυροσβέστες από Π.Υ. Κατερίνης, Π.Υ. Λιτοχώρου, και από 2η ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδες εθελοντών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μαζί με την τραυματία βρίσκονταν δύο άνδρες αναρριχτές, οι οποίοι τη βοηθούσαν.