Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Φωτάκης ότι πήρε επίδομα ενοικίου

«Δεν πήρα ποτέ τα λεφτά»: την κατηγορηματική αυτή, επαναλαμβανόμενη, δήλωση έκανε στον «Σκάι» ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, σε απάντηση όσων υποστήριξε ο τηλεοπτικός σταθμός ότι και αυτός (ο κ. Φωτάκης δηλαδή) ζήτησε και πήρε επίδομα ενοικίου ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός.

Νωρίτερα -και χωρίς να έχει ενημερωθεί σχετικά ο αν. υπουργός- ο σταθμός είχε παρουσιάσει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο είχε εγκριθεί πίστωση 5.000 ευρώ για κάλυψη δαπανών διαμονής του κ. Φωτάκη.

Στην τηλεφωνική του συνέντευξη, ο αν. υπουργός διευκρίνισε ότι πίστωση μπορεί να υπήρξε, αλλά «ουδέποτε έχω κάνει χρήση, ουδέποτε έχω πάρει επίδομα ενοικίου ή άλλης δαπάνης», σημείωσε εμφατικά ο κ. Φωτάκης.

Και σε άλλο σημείο της συνέντευξης, «μένω στο σπίτι του γιού μου (…) ποτέ δεν έχω πάρει λεφτά», ανέφερε.«Ουδέποτε έλαβε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για δαπάνες διαμονής ή ενοικίου. Αυτό δεν έχει να κάνει με ενοίκιο αλλά με έξοδα κίνησης που ουδέποτε έχω χρησιμοποιήσει» είπε χαρακτηριστικά. «Μένω σε σπίτι του γιου μου στην Αθήνα και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε αυτή η πίστωση», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια όμως, ο αν. υπουργός Έρευνας τόνισε σε αυστηρό τόνο: «Απορώ, όταν κάνετε έρευνα, γιατί δεν παίρνετε ένα τηλέφωνο να ρωτήσετε (…) Βάζετε τα ονόματα από κάτω (σ.σ. στην τηλεοπτική οθόνη), γίνεται δημόσια διαπόμπευση». Επιπλέον, ο κ. Φωτάκης σημείωσε ότι η δεοντολογία επιβάλλει να ερωτηθεί προηγουμένως, υπονοώντας ότι έμαθε την αναφορά στο όνομά του από την τηλεόραση.

«Οταν είχα αμφιβολία στο πού θα μείνω είχε γίνει αυτή η αίτηση. Το γεγονός είναι ότι δεν έχω κάνει ποτέ χρήση», είπε επίσης ο κ. Φωτάκης σημειώνοντας ότι «το χαρτί δεν είναι για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής». «Δεν έχω πάρει χρήματα ούτε για μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο», κατέληξε.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ, πέρα από τη Ράνια Αντωνοπούλου, για επίδομα ενοικίου είχαν αιτηθεί ο πρώην αναπληρωτή υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μαρδας, ο Κωνσταντίνος Φωτάκης, αναπληρωτή υπουργό για Έρευνα και Καινοτομία στο υπουργείο Παιδείας και ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ κ. Σγουρίδης στην ερώτηση αν έχει κάνει χρήση του ποσού των 7.000 ευρώ που είχε εγκριθεί απάντησε ότι συνολικά είχε λάβει το ποσό των 350 ευρώ.

«Πήρα 350 ευρώ, πεντήντα ευρώ το μήνα για επτά μήνες για ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο οποίο έμενε. Μπορεί να έχει υπάρξει η δαπάνη αλλά για να εκταμιευθεί πρέπει να φέρεις απόδειξη του ενοικίου σου. Από τη στιγμή που υπήρχε ο νόμος έκανα αίτηση και πήρα το ποσό που ήταν 350 ευρώ συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.