Δικαιωμένοι δηλώνουν οι μεταλλωρύχοι

Την ικανοποίησή του από τις εξελίξεις στο ζήτημα της Eldorado Gold εξέφρασε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Χρ. Ζαφειρούδας. Εξερχόμενος από τη συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων με τη διοίκηση της Eldorado, τόνισε πως «είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η εταιρεία παίρνει πίσω το ανακοινωθέν που είχε και αύριο συνεχίζουν κανονικά».

«Η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε έναν ανοιχτό διάλογο με την κυβέρνηση και μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα λυθεί το πρόβλημα. Θεωρούμε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη αυτήν τη στιγμή ανάμεσα σε κυβέρνηση και εταιρεία και γι’ αυτόν τον λόγο συνεχίζουμε να έχουμε τη δουλειά μας» πρόσθεσε ο κ. Ζαφειρούδας. Τέλος, επισήμανε πως οι εργαζόμενοι νιώθουν ευχαριστημένοι από την εξέλιξη και δικαιωμένοι για τον αγώνα τους, τον οποίο θα συνεχίσουν.

Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι των μεταλλείων αποχώρησαν από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου να αναχωρήσουν για τη Χαλκιδική.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Δ. Δημητριάδης, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ένας «εποικοδομητικός διάλογος με την κυβέρνηση». Επιπλέον, σημείωσε ότι «δόθηκαν οι άδειες για την Ολυμπιάδα και πιστεύουν ότι θα πάρουν κι αυτές για τις Σκουριές». «Η εταιρεία παραμένει πιστή στο επενδυτικό της πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Δημητριάδης.