Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ στην Λιβαδειά

Ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από τη Λιβαδειά επικρατώντας με 2-1 της ομώνυμης ομάδας για την 14η αγωνιστική και βρίσκεται στο +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, αλλά έχασε τον Πόντους Βέρνμπλουμ. Ο Σουηδός υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα και θα χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς. Η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Πρίγιοβιτς (41′) και Μπίσεσβαρ (46′), αλλά έδωσε δικαιώματα στην επανάληψη και ο Ζησόπουλος με ωραίο γκολ (75′) μείωσε σε 2-1. Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 2′ με τον Μπίσεσβαρ.

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας που έχουν από τους διώκτες του και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Η πίεση φάνηκε από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2′ ο Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 6′, όμως, ο «Δικέφαλος» είδε τον Βέρνμπλουμ να αποχωρεί τραυματίας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα απουσιάσει για 4-5 μήνες, μιας και υπέστη ρήξη του αχίλλειου τένοντα
Η συνέχεια του αγώνα ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τους παίκτες του Λουτσέσκου, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν σε καμία στιγμή. Το γκολ ωστόσο ήρθε στο 41′ από τον συνήθη ύποπτο Πρίγιοβιτς.

Οπως ακριβώς τελείωσε το παιχνίδι, έτσι ξεκίνησε. Με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή, να πετυχαίνει γκολ. Στο 46′ με ωραία ατομική προσπάθεια ο Μπίσεσβαρ έκανε το σουτ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Το 2-0 εφησύχασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ κι έδωσε την ευκαιρία στον Λεβαδειακό να πάρει μέτρα και δειλά-δειλά να απειλεί. Στο 74′ μάλιστα με ένα υπέροχο γκολ του Ζησόπουλου με γυριστό σουτ μετά από κόρνερ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 κι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
Κάρτες: Λιάγκας, Παντελιάδης, Τσαμπούρης – Μάτος

Λεβαδειακός (Σανίνο) : Μπάγιτς, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Λιάγκας, Τσαμπούρης, Καθάριος (64′ Νανγκίς), Μητρόπουλος, Στανόγεβιτς, Ιωαννίδης, Καραχάλιος (79′ Μανγκά), Γιακουμάκης (90′ Μαρκόβσκι)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκο): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο (81′ Κάνιας), Βέρνμπλουμ (7′ λ.τρ. Σάκχοφ), Ζαμπά (85′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς