Καμμένος: «Εγώ είπα του Φωκά να πάει να πιει γκαζόζα»

«Εγώ είπα του κ. Φωκά να πάει επιδεικτικά να “πιει μια γκαζόζα”» ανέφερε σχετικά με το χθεσινό συμβάν στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.

Αν ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ, τότε «θα έχουμε πόλεμο», ανέφερε σε συνέντευξή του στον τ/σ ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προσθέτοντας ότι αν προχωρήσουν οι μεθοδεύσεις αυτές, «παρέλαση δεν θα κάνουμε».

Ταυτόχρονα, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «μόλις περάσουν ορισμένα νομοσχέδια που έχουμε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό» και εφόσον η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια και βγήκε στις αγορές, ο πρωθυπουργός έχει υποχρέωση να προσφύγει στις κάλπες πριν από τον Μάιο. Πρόσθεσε δε, και τη διάσταση να «παγώσει» η Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι η Ρωσία θα προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ και η Βουλγαρία έχει σοβαρές ενστάσεις για το θέμα της «μακεδονικής» γλώσσας.

Αναφορικά με το χθεσινό συμβάν στη Βουλή ανέφερε: «Εγώ είπα του κ. Φωκά να πάει επιδεικτικά να “πιεί μια γκαζόζα”».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε ο ίδιος επαφές με την Έλενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη, για να συμπληρώσει ότι ο πρωθυπουργός τον «πούλησε 100 φορές, γι’ αυτό και εμείς θα πίνουμε “γκαζόζες” στη Βουλή». Είπε, επίσης, ότι εκείνος που κράτησε έντιμη στάση ήταν ο Θ. Παπαχριστόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν αυτή τη στιγμή «προσφέρονται ανταλλάγματα» για να μην προσχωρήσουν ανεξάρτητοι βουλευτές στην ΚΟ του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι «προσφέρονται ανταλλάγματα για καρέκλες». Τόνισε, πάντως, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να παρακαλέσει κανέναν, ούτε να δώσει οποιοδήποτε αντάλλαγμα, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Ν. Νικολόπουλος «θα ήταν “απλό” να έλθει» από τη στιγμή που αρχικά είχε εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ.

Σε άλλη ερώτηση αν στον ίδιο προσφέρθηκαν ανταλλάγματα απάντησε: «Ο κ. Τσίπρας μου είπε να καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών, να παραμείνω υπουργός και “αν φοβάσαι ότι αυτό θα σου στοιχίσει εκλογικά, έλα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, να βάλουμε και όσους βουλευτές θέλεις σε περιφέρειες”. Μου πρότεινε ακόμα και να ενταχθούμε σε ενιαίο κόμμα και βεβαίως το αρνήθηκα».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα κάτσει τον Ν. Κοτζιά στο σκαμνί» για το θέμα με την εταιρεία που εξέδιδε βίζες στο ΥΠΕΞ και πρόσθεσε ότι αν καθυστερήσει η μήνυση και η αγωγή που έχει υποβάλει ο Ν. Κοτζιάς εναντίον του, θα πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα με τους «έτοιμους φακέλους» που έχει για την υπόθεση αυτή.

Επίσης, σχετικά με δικαστική διαμάχη που έχει με την Ντ. Μπακογιάννη, είπε ότι του έχει κάνει μήνυση «για να ακουστεί, καθώς γνωρίζει ότι το θέμα της μήνυσης περνά από τη Βουλή», προσθέτοντας: «εγώ θα πάω στο δικαστήριο, η κ. Μπακογιάννη δεν θα έλθει».

Για τις πρόσφατες αποστρατείες είπε ότι έγιναν με κομματικά κριτήρια και έκανε λόγο για «είσοδο (στις ΕΔ) του κομματισμού της εποχής Σημίτη», σημειώνοντας ότι ο νέος υπουργός ‘Αμυνας -τις ικανότητες και την προσωπικότητα του οποίου εξήρε- «αντιμετώπισε το ΚΥΣΕΑ ως υπουργός και όχι ως αρχηγός».

Ερωτηθείς στην αρχή της συνέντευξής του για τη σημερινή ημέρα με αφορμή όσα συνέβησαν στα Ίμια, το 1996, έκανε λόγο για «έγκλημα Σημίτη για το οποίο έπρεπε να καθίσει στο σκαμνί», ενώ υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο».

Αποκάλυψε ότι με αφορμή τη στάση που κράτησε η Ελλάδα με Τούρκους αξιωματικούς που συνέλαβε, ο Τούρκος υπουργός ‘Αμυνας τον ευχαρίστησε και τον προσκάλεσε στην ‘Αγκυρα, για να τονίσει στη συνέχεια: «εγώ στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ δεν καταθέτω».

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη «στήριξη της κυβέρνησης στον Μαδούρο» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της στενής στρατηγικής συμμαχίας με τις ΗΠΑ. Επίσης, δήλωσε «ευρωσκεπτικιστής» και τόνισε ότι αυτή τη διάσταση θα αναδείξουν οι ΑΝΕΛ στις ευρωεκλογές.

Επισήμανε ότι οι ΑΝΕΛ θα συμμετάσχουν στις εθνικές εκλογές, ενώ ερωτηθείς για τον κ. Τσίπρα που «αποκάλεσε ακροδεξιούς και λαϊκιστές όσους συμμετείχαν στα συλλαλητήρια» απάντησε ότι «αυτοί βοήθησαν να κυβερνά τέσσερα χρόνια», για να προσθέσει ότι αν ο Αλ. Τσίπρας τηρήσει τέτοια στάση «θα απομονωθεί». Είπε ακόμα ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει στην πορεία που πάει, ο κ. Τσίπρας μπορεί να κερδίσει τις εκλογές».

Ο κ. Καμμένος εξήρε την εντιμότητα, το έργο και την ειλικρίνεια του Π. Πολάκη, ενώ σε ό,τι αφορά το ύφος και τις αντιδράσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έναντι των δημοσιογράφων απάντησε: «τον σκάσατε, τον καταλαβαίνω. Μπορεί να λέει μια κουβέντα παραπάνω, αλλά είναι γνήσιος, ειλικρινής και ο τελευταίος που θα πρέπει να κρίνουμε».

Ερωτηθείς αν θα συνεργαζόταν με την ΝΔ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ καταρχήν καταλόγισε στον Α. Σαμαρά το «λάθος της συνεργασίας με τον ΛΑ.Ο.Σ» , για να συμπληρώσει ότι τώρα ο κ. Μητσοτάκης «κάνει το τραγικό λάθος του να προσπαθεί να λειτουργήσει με δύο πόλους, τον νεοφιλελεύθερο και τον ακροδεξιό που είναι αντίθετοι στο “μέσο όρο” της ΝΔ». Και κατέληξε ο κ. Καμμένος: «Με δύο βάρκες νικητής δεν βγαίνεις. Πιστεύω, όμως, ότι ο Μητσοτάκης έχει μια ευκαιρία στις εκλογές που έρχονται: πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει την πολυτέλεια συνεργάτες του πατέρα του να προσβάλλονται από στενούς του συγγενείς, δεν μπορεί να βγαίνει η κ. Μπακογιάννη και να καθυβρίζει ως πράκτορα τον στρατηγό Γρυλλάκη, δεν μπορεί άνθρωποι που υπηρέτησαν στην κυβέρνηση Καραμανλή να βρίσκονται στο περιθώριο και να έρχονται ξένοι οι οποίοι εξύβρισαν τη ΝΔ και την οδήγησαν στην αντιπολίτευση».