Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Χιόνια και κρύο το Σάββατο 23-2-2019

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους πολύ θυελλώδεις βορειανατολικούς ανέμους από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 23-2-2019, εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αναλυτικότερα, χιονοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα Νησιά του Β. Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά , την Εύβοια και τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο.

Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την Ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα.

Τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια αναμένεται να εξασθενήσουν.

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από το Σάββατο και από τα βόρεια με το θερμόμετρο να «πέσει» μέχρι και 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί και τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.