Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα οδήγησης

Ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, οι 9 κατηγορούμενοι για την υπόθεση πλαστών διπλωμάτων οδήγησης.

Η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας, έκριναν προσωρινά ελεύθερους τους κατηγορούμενους, εκ των οποίων επτά είναι υπάλληλοι της διεύθυνσης Μεταφορών Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, οι οποίοι κατά περίσταση βαρύνονται με τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Με την ολοκλήρωση της απολογητικής διαδικασίας, επιβλήθηκε στην θεωρούμενη ως βασική κατηγορούμενη υπάλληλο της διεύθυνσης Μεταφορών Νότιου Τομέα, εγγυοδοσία ύψους 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Σε δύο ακόμη συναδέλφους της, επιβλήθηκαν οι ίδιοι όροι καθώς και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή εγγύησης, αλλά σε κάποιους ορίστηκαν περιοριστικοί όροι.

Η πλειονότητα των κατηγορουμένων φέρεται να αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας, μέρος του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε για την υπόθεση, που αφορά 212 πλαστά διπλώματα οδήγησης έναντι ποσών που έφθαναν έως και τις 2 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, φέρονται να μην αποδέχθηκαν το ύψος των χρημάτων που τους καταλογίζεται πως λάμβαναν για την παροχή διπλωμάτων. Αντίθετα, πλήρως φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες ο επικεφαλής της διεύθυνσης Μεταφορών Νότιου Τομέα.