ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε την Παρασκευή 16-3-2018 η ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που αναμένεται να ξεκινήσουν από τη νύχτα του Σαββάτου στα βορειοδυτικά.

Ειδικότερα, επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τους θυελλώδεις ανέμους σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώσεις άνεμοι στα πελάγη, όπου το Σάββατο στο Ιόνιο είναι πιθανόν τοπικά να φθάσουν τα 9 μποφόρ. Την Κυριακή μέχρι το απόγευμα, στο Αιγαίο -κυρίως στο ανατολικό- θα έχουν την ίδια ένταση. Σε όλη τη χώρα θα υπάρξει μεταφορά σημαντικής ποσότητας σκόνης κατά διαστήματα από την Αφρική, ενώ την Κυριακή το φαινόμενο θα διατηρηθεί κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα πλήξουν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες πιθανόν οι ισχυρές βροχές να πλήξουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Από τις απογευματινές ώρες η κακοκαιρία θα μεταφερθεί στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ από το το βράδυ θα πληγεί το Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν 9 μποφόρ μέχρι το απόγευμα στο Αιγαίο (κυρίως ανατολικό).

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, η κακοκαιρία θα επηρεάσει το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Μακεδονία -κυρίως στην Ανατολική- τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενώ τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός της Κρήτης.

Για την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές και βαθμιαία θα σταματήσουν.